Grattis Sofie König, marknadschef och vice-vd på Ework, till priset som Årets Marknadsförare! Har du trevligt på festen?
– Tack! Det har varit jättetrevligt hittills. Kul att träffa en massa spännande personer i branschen.

Vad säger du om motiveringen?
– Snyggt! Bättre än vad jag själv skulle kunna komma på. De menar kampanjen som pågår nu, som startade i mars, där vi går ut och tar positionen som Nordens ledande konsultmäklare.

– Dels positionerar vi mäkleribranschen som sådan, för den är ganska okänd i Sverige och Norden, och dels vårt varumärke. Det gör vi eftersom majoriteten av våra potentiella kunder vare sig känner till begreppet konsultmäkleri eller att vi finns.

Vad har ni fått för feedback på kampanjen?
– Den har varit jättebra. Kännedomen har ökat rejält, och vi har fått många inringande företag som har velat bli kunder hos oss. Så det stämmer nog i juryns motivering att budskapet har varit tydligt.

Hur arbetar ni?
– Vi effektiviserar i konsultmarknaden. Eftersom vi har 30 000 konsulter i nätverket, alla enmans- och fåmansföretag som har en väldig specialistkompetens, så kan vi med våra matchningsmetoder alltid hitta den perfekta konsulten för uppdraget.

– En annan viktig del är att vi sköter administrationen åt företag, kring de konsulter de använder – oavsett om förmedlingen har gått via oss. Det sparar de pengar på.

Hur ska en bra marknadsförare vara?
– Lyhördhet är extremt viktigt. En bra marknadsförare definierar först målet med aktiviteten och försöker hitta mätparametrar, det kan vara säljeffektivitet, kännedom, leads till säljare och så vidare. Efter aktiviteten måste man följa upp också, och det blir lättare och lättare med den nya tekniken.