– Det känns jättebra, intresset är väldigt stort, säger vd Pelle Lundborg.

Nordic games är på väg att ta ett jättekliv uppåt i förlagsvärlden. Från mindre b-produktioner av dansspel och enklare racingspel är det nu dags att ta hela världen med storm.

Efter två års utveckling och tunga investeringar med enbart eget kapital är det snart premiär för We sing.

– Vi såg att det fanns ett litet hål i marknaden som kunde passa för oss. Det finns ju märkligt nog inget riktigt karaokespel för Wii än, säger Pelle Lundborg.


We Sing är ett svenskutvecklat karaokespel till Nintendo Wii. Spelet påminner om storsäljarna Singstar till Playstation och Lips till Xbox 360.

För så är det faktiskt; trots att Wii är en storsäljare med fokus på just sociala, intuitiva spel finns det inget spel som liknar Singstar eller Lips.

– De spel som sålts med mikrofon har alltid bara haft en mikrofon så att en person kan sjunga. Vårt spel handlar om att sjunga tillsammans, och det är ju lite hela tanken med Wii, att man ska spela socialt, tillsammans med varandra.

We sing innehåller ett 30-tal låtar, noga utvalda efter noggrann research.

– Ja, vi har kollat väldigt noga vilka låtar som folk faktiskt lyssnar mest på och gillar mest att sjunga karaoke till. Vi har haft massa fokusgrupper för att ta reda på exakt vad folk gillar med karaoke, Singstar och Lips för att se till att vårt spel innehåll vad folk vill ha.

Några av resultaten: Musiken i spelet är jämt fördelad över de senaste fem decennierna. Det är en jämn fördelning mellan solosånger, duetter och upp till fyra sångare. Det finns ett rent karaokeläge, där man sjunger utan att poängsättas eller att spelet visar hur bra man träffar toner och tajmar sin sång.

– Det var lite överraskande, men just den saken var efterfrågad. Mest överraskande var det att unga tjejer ville kunna sjunga karaoke utan några poäng.

Nordic games har kontrakt med både utvecklare och Nintendo om tre spel i serien. Det första spelet säljs med mellan två och fyra mikrofoner.

– Det blir inga stora marginaler på det spelet, att sälja med mikrofoner är ingen bra affär. Men marginalerna blir bättre med spel två och tre, och sedan i framtiden när vi börjar göra lokala utgåvor i serien.

Så ni tänker bli ett Singstar för Wii?

– Absolut, det är precis så vi ser det. Vi gör en långsiktig satsning.

Handlar det om stora intäkter för er?

– Ja, förhoppningsvis. Intresset har varit väldigt stort. På spelmässan i Köln visade nästan varenda förlag som fanns på plats intresse, det var väldigt kul. Signalerna vi fått från distributörer och retail är också väldigt lovande. Folk tycker att det här är kul helt enkelt. Vi har avtal på plats för de största marknaderna redan, bland annat Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Norden och Australien.