Temat för årets Techdays har mjukvarujätten valt att sammanfatta med orden "potential lives here".

– Det handlar mycket om att det finns otroligt mycket potential i de människor som är här, säger Per Adolfsson och försöker på ett enkelt sätt förklara vilka de 1 700 gästerna är.

– Det är väldigt mycket utvecklare och det som brukar kallas för it-proffs. Många kunder och folk har anmält sig på webben. Där märks det att sociala medier blir allt viktigare, inte minst dialogen kring det. Förra året använde vi det också men i år har det varit viktigare.

Årets Techdays är det andra i ordningen. Förra året var det Västerås som stod värd för det som är svenska Microsofts viktigaste event.

– Ja, det är det väl. Det är det största evenemanget vi har och framför allt så vänder det sig till dem som jobbar med tekniken. Här får teknikfolket verkligen sitt lystmäte, säger Per Adolfsson, som förklarar evenemangets popularitet så här:

– Det beror nog på att det är så pass hands on och att man få träffa folk som jobbar med tekniken dagligen. Man kan få tips och tricks och man kan välja hur djupt tekniskt man vill ha det eller så kanske man går på en mer övergripande dragning. Det är så klart även ett bra socialt event.

Vad är ert syfte, vad vill ni uppnå med evenemanget?
- Syftet är att fräscha upp allas kunskap om Microsofts produkter och en möjlighet för våra partners att visa upp sig. De får tillgång till föreläsarna och en chans att öka kompetensen.

Det är ett regnigt Örebro som tar emot besökarna. Men det är inte bara det kalla marsregnet som gör att så många pratar om moln. Det är nämligen ett av de mest debatterade ämnena under de tre dagarna.

– Molnet låter lite fluffigt och det är många som har egna tolkningar av vad det innebär. Det gäller att få fram vad det faktiskt innebär och vad vi kan göra med det samt att vi visar vad Microsoft levererar i de delarna. Molnet är en vision som har funnits länge men det är nu det händer och det finns otroligt mycket mer att göra, säger Per Adolfsson.

Vad har du själv för förväntningar på Techdays?
– För min del är det ett bra tillfälle att få en bild av vad som händer, till exempel när det gäller Office 2010. Jag kör själv betaversionen sedan tre månader och då är det bra att få en dragning ibland och se vad man kan göra. Jag är teknikintresserad själv, så det är kul.

Mer från Techdays:

"Vårt viktigaste evenemang"

KANALEN Med 1 700 teknikintresserade kunder och partners på plats i Örebro är Techdays årets viktigaste evenemang för svenska Microsoft, säger vd Per Adolfsson.

IT24:

  1. Jagar affärsnytta i sociala medier

    Microsoft hoppas på nytt buzzword.

IT24:

  1. Årets geek samlar på tangentbord

    Microsoft anordnade nördtävling.

Computer Sweden:

  1. Lego ska locka kvinnor till it-branschen

    "Ger intressanta infallsvinklar"