Ateas storlek och dominans i Norden börjar betala sig i form av konkreta fördelar. När Microsoft nu storsatsar på att rulla ut sina molntjänster I Sverige blir Atea första partner som ingår i Microsoft Syndication program. Det nya gemensamma programmet kommer att lanseras under första halvåret 2011.

Partnerskapet kring Office-produkter i molnet är ett komplement till Ateas nuvarande molnlösningar. Att Atea får den nya partnerstatusen förklarar Microsoft med att bolaget är en av de snabbast växande leverantörerna av mjukvarujättens produkter, tjänster och integrationer.

– Ateakoncernen är en viktig partner både som systemintegratör med stor erfarenhet inom Microsofts infrastruktur och virtualisering, och som Microsoft Large Account Reseller. De växer inom licenser, lösningar och tjänster. Genom att ingå denna överenskommelse blir Atea den första Large Account Reseller i världen som kan leverera och fakturera Microsoft Bpos och Office 365 direkt till kunderna, säger Klaus Holse Andersen, som har titlarna vice president i Västeuropa samt vice president för Microsoft Corporate.

– Vi har visat på kraftig utveckling inom Microsoft-affären och vi ser stor potential för att öka affären ytterligare när vi nu blir Microsoft Syndication Partner. Samtidigt ser vi en stor fördel för kunderna, nu när de kan samla sina molntjänster och få specialisthjälp med detta hos en leverantör, säger Ateas koncernchef Claus Hougesen.