Netonnet redovisar nu siffrorna för bolagets senaste nio månader. Under perioden maj 2011 till januari 2012 var bolagets omsättning 2 173 miljoner kronor, att jämföra med 1 804 miljoner året före.

Resultatet före skatt ser också betydligt bättre ut i år. Den senaste siffram landar på 51 miljoner kronor, att jämföra med -42 milljoner året före. Det ger en rörelsemarginal på 2,6 procent (-2,2 procent).

Vändningen förklaras delvis av en extremt bra julhandel, där bolaget uppger att man har haft rekord i antal besök, både på sajten och i lagershopparna.

– Båda de stora benen vi har går bra. Vi har haft bra marginaler och bra omsättning på både lagershopparna och e-handeln, säger den tillträdande vd:n Harald Ennen till IT24.

– Det är speciellt roligt att våra lagershoppar har haft en så bra utveckling och att vi även där går emot strömmen enligt vad vi har kunnat läsa i detaljhandelsrapporter om sviktande besökstrender i fysiska butiker, säger tillförordnade vd Karin Sandsjö.

– Netonnet ser ljust på framtiden och kommer att fortsätta expandera. Härnäst står öppnande av en lagershop i Umeå på tur som öppnar i maj. Internethandel, låga kostnader och samma låga priser oavsett om kunden handlar på internet eller i någon av våra lagershoppar är ett koncept som uppenbarligen uppskattas av våra kunder.