Datorhandlaren Inet fortsätter att gå på offensiven. Nyligen köpte man e-handlaren Indomo och bolaget har även satsat på att öppna nya butiker.

Nästa steg är att rekrytera Tomas Skoglund, inköpsansvarig för Katshing, för att kunna erbjuda ett bredare utbud av produkter till sina kunder.

– Tomas bakgrund från datorhandel, telekom och mobiltelefonförsäljning passar våra framtida planer bra. Vi följer våra kunders behov och nu tar mobiltelefon och surfplattan över fler och fler av datorns användningsområden. Tomas har lång erfarenhet av att köpa och sälja både datorer och mobiltelefoner, vi har som mål att bredda produktportföljen till mindre och mer mobila enheter, säger Erik Wickman, vd för Inet.

Tomas Skoglund arbetade innan Katshing på Siba och Computer City under tolv år som inköpsansvarig. Men nu är det alltså Inet som gäller, där han får rollen inköpschef och produktansvarig för bärbara datorer från och med mitten av maj.

– Mobiltelefonen fyller idag även datorbehovet för många, för några år sedan var mobilen mest till att ringa och skicka sms, idag använder vi mobilen till spel, sociala medier, nyheter och mycket mer. Branscherna flyter ihop, gränsen mellan dator och mobil är inte tydlig längre, säger han om sitt nya uppdrag.