CSC meddelar att företaget ytterligare 640 personer måste sluta på företaget, framför allt i Storbritannien. Den problemdrabbade konsultjätten CSC har tidigare aviserat att upp till 500 personer måste gå, vilket delvis drabbade både Danmark och Sverige.

Totalt har CSC därmed minskat antalet anställda med 1 140 sedan i februari. De senaste nedskärningarna avser framför allt personer som har arbetat med projekt relaterade till den brittiska hälso- och sjukvårdsmyndigheten NHS. CSC har drabbats av stora problem efter att ett stort megaprojekt att bygga it-projekt för den brittiska sjukvården, National Programme for IT, i praktiken har kollapsat

Enligt en talesperson från CSC är nedskärningarna även nödvändiga då marknaden för it-tjänster ändras snabbt och att kunderna kräver nya former av tjänster, men också nya sätt att leverera tjänsterna. En stor del av nedskärningarna ska enligt CSC ske genom frivillig och naturlig avgång.

Men fackföreningarna har protesterat mot att flera av nedskärningarna, trots CSCs påståenden, inte har skett på frivillig basis. Facket är även kritiskt mot de senaste nedskärningarna. En talesperson för den brittiska fackföreningen Unite, Kevin O'Gallagher, säger till IDG News att denna hart lagt fram en plan för att undvika att personal förlorar jobb mot sin vilja. Men planerna har inte beaktats av CSC, säger han.