Anteckningstjänsten och appen Evernote förvärvar Penultimate, som bland annat utvecklar en app för att hantera anteckningar i Ipad.
Det köpta företaget ska behålla sin app, men får ett antal nya funktioner, i form av bland annat bättre integration med Evernote och sökfunktioner. Köpesumman är inte offentliggjord.

Skaparen av Penultimate, Ben Zotto, börjar i samband med köpet arbeta på Evernote. Enligt företagen kompletterar deras appar varandra. Penultimate används till framför allt handskrivna anteckningar, medan Evernote på att vara en heltäckande tjänst för många plattformar för att anteckna, lagra och söka i anteckningar.

Enligt Apple är Penultimate den fjärde mest säljande betalade Ipad-appen, uppger företaget på sin hemsida. Sedan tidigare har det funnits viss integration mellan de båda företagens appar. Penultimate kan exempelvis synka anteckningar med Evernote. Men i dagsläget sker detta inte automatiskt. En av flera förändringar efter köpet blir att det går att synkronisera anteckningar kontinuerligt mellan apparna.
Sannolikt kommer Penultimate att lanseras på betydligt fler mobila plattformar i framtiden.