Hennes nya roll på Atea, som hon tillträder den 1 juni, är just en ny roll inom ett område där Atea har valt att satsa mycket.

– Jag ska vara nationell affärsområdeschef för digital samverkan, säger Lotta Widorson-Lassfolk.

Hon säger att digital samverkan innefattar flera delar som exempelvis att kommunicera med videomöten, mejl, telefoni och AV.

Lotta Widorson-Lassfolk kommer närmast från Knowit, där hon varit marknads- och försäljningschef för Microsoft-delen i knappt två år. Dessförinnan var hon på just Microsoft i tio år och fick bland annat ta emot ”chairman award” från självaste Bill Gates.

– Ja, han delar ut ett pris till någon av cirka 100 000 anställda, och 2008 fick jag det.

Varför då?

– Det finns en jättelång motivering som jag har inglasad. Men ska man sammanfatta det så var det för att vi hade fyra kunder som gjorde Microsoft-utveckling som de var väldigt nöjda med.

Lotta Widorson-Lassfolk säger att hon själv sökte sig til Atea. Hon kommer att bo kvar i Gävle, men kommer att vara stationerad på Ateas kontor i Kista.

– Det var jag som sade att jag var redo att byta jobb. Efter tio år på Microsoft har Atea varit en av våra största partners. Man ser dem i sina landslagströjor och de ser ut att ha väldigt roligt. Den teamkänslan var en av anledningarna att jag ville gå till Atea, säger hon.

Vad blir ditt viktigaste uppdrag?
– Digital samverkan är lite i sin linda. Jag vill få ihop teamet och utveckla och coacha de människor som finns där, men även driva korsförsäljning med de andra affärsområdena. Dessutom kommer jag att ha den dagliga kontakten med leverantörerna, framför allt Cisco och Microsoft.

Finns det inte en risk att du blir lite väl Microsoftlojal efter alla dina år där?
– Nej, det tror jag inte. Jag är jättespänd på att jobba med Cisco också. Jag har varit borta två år nu, så jag har nog blivit avmicrosoftierad.