Under höstens stora nedskärning, där 400 tjänster ska bort, får den som väljer att lämna Logica generösa villkor. Bland annat innefattar de fördubblad uppsägningstid, bibehållen semester och inbetalning av pensionsavgifter.

det ser bättre ut på papper än vad det är i verkligheten. Vill någon av de uppsagda under uppsägningstiden söka sig någon annanstans i den bransch de är verksamma i, så förlorar de den lön de skulle ha fått under uppsägningstiden.

Logica har nämligen kopplat villkoren till en spärrlista, där de viktigaste konkurrenterna radas upp.

Logica/CGIs vd Björn Ivroth har svårt att förstå kritiken och säger att det är bra villkor som erbjuds.

– Vi har varit generösa och vår nya ägare har stoppat in betydande pengar i detta. Det är inte meningen att man ska ha dubbel lön, utan det ska vara ett sätt att hjälpa individen. Antingen kan man passa på att ta det som en möjlighet att få lite tid emellan, eller så får man vänta tills uppsägningstiden gått ut, säger han.

– Sedan kanske det är några som vill byta bransch, börja jobba hos en kund eller som vill starta eget.

Listan innehåller i princip hela den svenska it-konsultbranschen. Hur har ni tänkt när ni gjorde den listan?

– Det är personalavdelningen som har lagt fram den listan och tagit fram de bolag som upplevs som konkurrenter.

Fakta

Acando Addnode

Connecta Cybercom

Tieto HiQ Knowit

Sigma Atea Xlent

Evry Qbranch

Accenture CSC

HP/EDS IBM Fujitsu

Tata Wipro Steria

Volvo IT

”Den anställde är arbetsbefriad under uppsägningstiden och är fri att ta ny anställning utanför Logica utan avdrag från uppsägningslönen, i företag som inte bedriver med Logica konkurrerande verksamhet. Den anställde får således inte under uppsägningstiden ta anställning i, eller på annat sätt, direkt eller indirekt, främja med Logica (eller annat bolag inom samma koncern i Sverige) konkurrerande verksamhet utan avräkning.”