I Vasastan i centrala Stockholm i en vacker byggnad från 1800-talet ligger ett företagshotell som är så långt ifrån den gängse bilden av en startup-miljö man kan komma.

Även om Entreprenörskyrkan fortfarande påminner mycket om en kyrka, med predikstol, kyrkmålningar och en gammal orgel som står i ett hörn, så har det sedan 1960-talet bedrivits kontorsverksamhet här.

– Det är en väldigt cool lokal, naturligtvis. Det är inte skrivborden vi hyr ut här, utan gemenskapen, säger Petra Jonsson, en av dem som driver stället.

Hennes kollega Jesper Lindmarker tittar ut över lokalen och fyller i:

– Det är inte de finaste skrivborden, det är ett annat värde vi erbjuder. Vi vill att företagen ska vara öppna och generösa, och dela med sig av erfarenheter och kunskap.

– Från början var det ett sidoprojekt till de bolag vi själva arbetade med, vi ville helt enkelt ha en schyst lokal till dessa, men det har blivit viktigare och viktigare. Nu har jag lagt ner det bolag jag hade från början, säger Petra Jonsson.

Hon hade ett konsultbolag som jobbade med företag som vill etablera sig i Chile – där hon själv studerat.

– Det var lite som Exportrådet, fast i mindre skala. Men jag la ner det när jag började jobba med Entreprenörskyrkan, säger hon.

I dag är Petra Jonsson en av fyra personer som driver Entreprenörskyrkan.

De andra är Jesper Lindmarker och Gustav Nisser – som även har företaget Green Cup som tillverkar miljövänliga termosmuggar, samt Jesper Lejfjord, vars företag World Volunteer länkar samman gymnasiestudenter med resurssvaga organisationer i utvecklingsländer.

En hel del it-företag sitter också i Entreprenörskyrkan. Bland annat mjukvaruföretaget Thingsquare, som Computer Sweden tidigare uppmärksammat.

Ett annat företag som sitter där är Collectably, som utvecklar en webbtjänst så att användaren effektivare kan spara och arbeta med länkar. Markus Thyberg och Tobias Talltorp trivs i den annorlunda miljön.

– Det här är en bra miljö att sitta i, jag uppskattar att det är variation på människorna här, säger Markus Thyberg. Det är inte bara it-företag här, användarna av våra tjänster är ju sådana som sitter här.

Även det unga tvåmansbolaget Revrise, som utvecklar ett webbanalysverktyg för e-handelsbolag, sitter i Entreprenörskyrkan. Jonas Karlsson driver bolaget tillsammans med Jonas Arnklint.

– Det är en inspirerande miljö, det blir lite bibliotekskänsla här, det finns ett lugn, säger han. Det är också nyttigt att sitta med likasinnade entreprenörer.

Det är framför allt unga, mindre företag som huserar i Entreprenörskyrkan. En del är enmansföretag och därför är det svårt att säga exakt hur många bolag som har kyrkan som sitt säte.

Totalt är det 45 personer som hyr in sig. Det största bolaget har åtta anställda. När de växer sig större än så går ofta flyttlasset.

– Men känslan är att företagen stannar kvar längre och längre, säger Petra Jonsson.

Kanske är det svårt att slita sig från originella kontorsmiljön om man väl slagit ner bopålarna.