Som IT24 skrivit stängde Sony Centers butiker i Stockholm, Malmö och Helsingborg ned i helgen.

Nu har också Sundsvallsbutiken tvingats stänga.

Därmed har den stora satsningen på profilbutiker som enbart säljer Sony-produkter gått i graven efter bara åtta år.

Sony Center i Sundsvall är en helt fristående del av profilkedjan.

Butiken som heter Sony Center Sundsvall lämnade in konkursansökan den 24 januari.

Det finns inget ägarsamband mellan de konkursade Sony Center-butikerna, utan den i Sundsvall ägs separat av Kjell Flodén och hade fyra anställda vid konkursen.

– Att vi gick i konkurs nästan samtidigt är en ren slump, men det är att marknaden ser ut som den gör med prispress och bristande lönsamhet, säger Kjell Flodén, ägare till Sony Center Sundvall i Birsta Industriområde.

Där har Kjell Flodén bara under senaste året sett kollegor och konkurrenter i branschen försvinna en efter en. Först Onoff, sedan Expert och även Audio Video.

– Vi omsatte också för litet med tanke på de kostnader vi hade, säger han vidare.

Det var i slutet av förra veckan, fredag den 25 januari som Sony Centers två butiker i Stockholm, som ägs av Detaljpartner i Stockholm, och de två butikerna i Malmö och Helsingborg, som båda ägs av Detaljpartner Malmö, lämnade in konkursansökan.

Redan dagen efter, på lördag den 26 januari startade utförsäljning i de drabbade butiker, vilket väckte viss förvåning för att det gått så snabbt.

På frågan varför den del av Sony Center-kedjan som ägs av bolaget Detaljpartner tvingades gå i konkurs, svarar ägaren Andreas Larshamre kort:

– Vi har inte sålt tillräckligt bra och i övrigt hänvisar jag till konkursförvaltaren, säger Andreas Larshamre, som inte vill gå in i detalj på den förklaringen.

Enligt konkursförvaltaren Michael Levin på Hamilton Advokatbyrå i Stockholm, drivs verksamheten vidare i syfte att sälja ut kvarvarande lager.

Den försäljningen sker från Sony Center-butiken på Regeringsgatan i Stockholm och från butiken på Storgatan i Malmö.

Däremot har Sony Center-butikerna i Sickla och Helsingborg stängts.