Från och med 1 mars omfattar Kyoceras tidigare distributionsavtal för Danmark även övriga nordiska länder som Sverige, Norge, och Finland.

Från att Kyocera tidigare fokuserat sin försäljning till direkta partner och specialiserade återförsäljare av skrivare och kopiatorer, så vill leverantören nu öka tillgängligheten för både nya och befintliga återförsäljare genom att välja ett samarbete med Tech Data i hela Norden.

– Vi är mycket glada över att våra produkter och dokumentlösningar nu blir tillgängliga i hela Norden via Tech Data, som har det bästa distributionsnätet i Norra Europa. Vi kommer att fortsätta lyssna av marknaden för att kunna leverera det som kunderna verkligen vill ha, säger Toshiro Saga, vd för Kyocera Document Solutions i Norden.

Nyligen ingick Kyocera också ett avtal med den norska leverantören Staples om försäljning av Kyoceras produkter via Staples alla säljkanaler i Norge och Sverige.

Samarbetet mellan Kyocera och Tech Data gäller främst leveranser med kort leveranstid och av ett utvalt standardsortiment av lagerförda produkter och skrivare.

Det kommer att ge Kyoceras befintliga återförsäljare tillgång till produkter från Tech Datas sortiment samtidigt som utvalda skrivare och multifunktionsskrivare från Kyocera kommer att finnas tillgängliga för Tech Datas samtliga återförsäljare.

Som en följd av det nya avtalet kommer också Tech Data att kunna erbjuda tjänster som konfiguration och installation av produkterna.

– Vi har ett fantastiskt tillfälle att öka försäljningen och räckvidden för Kyoceras produkter via it-kanalen och dessutom utöka vårt befintliga sortiment av skrivare och tillbehör, säger Fredrik Bolander, nordisk produktmarknadschef på Tech Data.