Det såg klubbkamraten Claes Theander från Sundbybergs IK och från konkurrenten HiQ till att krossa med en 10 minuter snabbare tid.

Connectas Anders Boström, som hade hoppats på en plats under 200, fick slita hårt med skidorna i loppet, men han kan i alla fall trösta sig med plats 384. Det ger en startplats i första startledet i nästa års Vasalopp.

– Nej, jag är inte riktigt nöjd med min insats i år och får hoppas på bättre lycka med bättre skidor nästa år. Jag saknade helt ”surf” under skidorna och kunde bara konstatera hur många bara gled förbi mig, säger Anders Boström.

Men det är inte fy skam att vara näst snabbast it-konsult i Vasalopp med de tiderna. Anders Boström körde runt på 4:44:55, vilket är cirka 5 minuter långsammare än vad han gjorde i fjol.

Även om han inte slog klubbkamraten och HiQ-konkurrenten Claes Theander som bara behövde en tid på 4:24:50, så slog han ändå sin egen chef, Connectas tf vd Christer Hellström, som behövde en tid strax över 5 timmar mellan Sälen och Mora.

Hur som helst bäddar årets resultat och ställningen mellan it-konsulterna för en rafflande efterföljare och stenhård kamp vem som ska vinna och bli snabbaste it-konsulten i 2013 års Vasalopp.

Om det nu inte dyker upp någon tredje utmanare och snuvar de både åkarna från i år.