Metricshub är inriktat på verktyg för att administration och övervakning av molntjänster. Microsoft meddelade i samband med köpet under måndagen, att kunderna till Windows Azure nu kan testa Metricshubs verktyg Active Cloud Monitoring, i en gratis förutgåva som är tillgänglig via Windows Azure Store. Även Metricshubs kunder flyttas dit, uppger företaget.

– Vi flyttar alla betalande kunder till gratisversionen av tjänsten och Metricshubs teknik ska även i fortsättningen kunna användas för att hålla kundernas molnapplikationer igång, säger en företrädare för Metricshub, till IDG News.

Enligt strategi- och affärsutvecklingschefen Bob Kelly Active på Microsoft ger köpet tillgång till ett verktyg för automatisering för bland annat upp- och nedskalning av molntjänster, som gör det möjligt att anpassa omfattningen av företagens molntjänster och samtidigt sänka kostnaderna.

– Tekniken gör det möjligt för kunderna att se till att de bara betalar för vad de behöver och att de utnyttjar sina molntjänster på ett optimalt sätt, säger han.

Metricshub ingick tidigare i Microsofts mentorprogram Azure Accelerator, som ägde rum i samarbete med riskkapitalbolaget Techstars och som bland annat gav de deltagande företagen tillgång till en mindre summa riskkapital och kontorslokaler vid Microsofts huvudkontor i Seattle.

Köpesumman är inte offentliggjord.