Det var i oktober som den stora konsultfusionen mellan ÅF och Epsilon blev ett faktum. Nu tar bolagen nästa steg i miljardaffären, då Epsilon flyttar sitt huvudkontor med runt 130 arbetsplatser till ÅFs nya skånska högkvarter i Västra Hamnen i Malmö.

Åtgärden är en del av den pågående integrationen mellan bolagen. Den största delen av Epsilons verksamhet kommer att inlemmas i ÅFs affärsområde Technology.

Från och med den 1 april skrotas även varumärket Epsilon, då bolaget formellt byter namn till ÅF Technology AB. Det skriver nyhetsbyrån Rapidus.

– Vi kommer att bli ÅFs största affärsområde med drygt tre miljarder i omsättning och fortsätter rekrytera kontinuerligt, säger Epsilons tidigare vd Mats Boström, nu divisionschef för Technology, till Rapidus.

ÅF hade när fusionen gjordes knappt 500 anställda i Skåne, medan Epsilon sysselsatte 420 vid huvudkontoret i Malmö och på Medicon Village i Lund.

Enligt Rapidus fick Epsilons dåvarande ägare Dan Olofsson 842 miljoner kronor kontant vid affären, samt en börspost i ÅF som i dagsläget är värd mer än en miljard kronor. Utöver det finns det också en tilläggsköpeskilling på maximalt 1,1 miljarder, som kommer att betalas ut 2015.