CS senaste
toppartiklar

- Computer Sweden:

Henrik Boström

De sammanstrålar
för bättre dataanalys


- Computer Sweden:

volvo it

Åt vilket håll
rullar Volvo IT?


- Computer Sweden:

cs podd

"Telia gömde sig
bakom tomma fraser"


Vädret från yr.no - levererat av Meteorologisk institutt och NRK
Kista
Idag

Silicon Valley
Idag (lokal tid)
12°

Håll debatten levande

Artikelkommentarer. Mer info om hur du kommenterar och kommer åt dina gamla kommentarer hittar du på vår FAQ: idg.se/faq

Kommentatorn ansvarar själv för sina inlägg.
Vi har nolltolerans mot inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande. Även poänglösa datorkrigsinlägg och inlägg som är off topic tas bort. Brott mot reglerna kan leda till permanent avstängning.

Regler för inlägg i artikelforumet

Kommentatorn ansvarar själv för sina inlägg.
Vi har nolltolerans mot inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande. Även poänglösa datorkrigsinlägg och inlägg som är off topic tas bort. Brott mot reglerna kan leda till permanent avstängning.

IDG förbehåller sig dessutom rätten att i varje enskilt fall bedöma huruvida ett inlägg ska tas bort, även om det inte faller under någon av reglerna ovan.

Upprepat postande av olämpliga inlägg kan medföra avstängning från artikelforumen.

Frågor? Mejla idg.se@idg.se

Läs mer om vår policy i diskussionsforum

Kommentarer till:

Samsung toppar
EUs patentlista

LEdaren visar vägen.

2013-03-07 08:19

Att Samsung har fått mest patent under förra året var ingen stor överraskning. De har verkligen visat de kan och är innovationen bland telefoner idag. Samtidigt så börjar det dyka upp farliga utmanare till världens bästa telefon. Sony Z är tex inte långt borta.
Skall bli kul att se vad S4 kommer med, Det är väl snarast den som tagit över iphones roll som spännande släpp. Eller är iphone 5s roligare? Inte hos teknik intresserade.

Zaqsen

LEdaren visar vägen.

2013-03-07 09:29

Ge mig gärna ett exempel på innovation inom smartphone som Samsung var först med.

Vill också förtydliga att innovation är något annat än att vara bäst på att kopiera.

Jag tror absolut att Samsung går mot intressantare och mer mediabevakade släpp av sina mobiler men vi är nog många år bort innan folk köar för en ny Samsung.

Sony Z är ju enligt många bättre än S3 så det borde ju göra den till världens bästa Androidlur.

Den dagen det finns en Androidtelefon i hanterar storlek (nej, 4.x tum är inte hanterbart) så ska jag allvarligt fundera på att gå över till den mörka sidan :)

KungC

LEdaren visar vägen.

2013-03-07 09:34

Om man köar mer än tio minuter för att köpa telefon så är det nog något fel på en :-)
Man lägger en beställning på en telefon och sen kör man vidare på den man har tills man får avin.
Snacka om slöseri med tid att köa i timtal för en elektronikpryl.

Vinkelberg

LEdaren visar vägen.

2013-03-07 09:41

Jag är på din sida, dock får de som köar telefonen före alla andra samt så brukar det vara hyfsat långa leveranstider på Apples produkter vid släpp. Hur det är hos andra tillverkare vet jag inte.

Men som sagt, det finns folk till allt.

KungC

LEdaren visar vägen.

2013-03-07 10:53

Jag konstaterar att Samsung har mest inlämnade patent, Är det att kopiera? Det ska bli spännande att se hur S4 är mot Sony Z. Själv tycker jag dom är på gränsen till för små. Det blir mycket lättare att navigera och överblicka på en större skärm. alla går faktiskt ner i fickorna. Huawei med 6.1 skärm kan bli aktuell för min del.
Just nu känns Android klart roligast och smidigast av systemen. Klart de inte har samma flyt som iphone5, men stor skillnad? Det vinner man på alla underbara genvägar och upplägg. Sen är jag svag för widgets. Däremot kommer jag garanterat prova de nya systemen när de kommer. Jolla hoppas jag mest på. Även om det säkert är lite buggar i början så har de öppna systemen högre potential än android som är bäst att programera av dagens system(utvecklarnas favorit).
Sen att köa för nya produkter är apples variant. De andra kan man förbeställa långt innan den kommer så man bara hämtar ut den. Varför köa om det inte behövs? Tycker det är svagt av Apple att tvinga folk ut för att köa, är det god service? Känns som gamla posten innan kölappar kom.

Zaqsen

Ledaren visar vägen.

2013-03-07 11:17

Inlämnade patent har inget med att kopiera att göra. Du skriver dock att Samsung visar att de har innovationen, därav min fråga "Vad har Samsung varit innovativa med på smartphonesidan och som de varit först med"?

Personligen tycker jag själv att en telefon skall vara hanterbar med en hand. Med hanterbar menar jag på ett sådant sätt som bara en "mindre" telefon kan vara. Iphone 5 är på gränsen för stor för mig. Större telefoner är inte hanterbara på det sättet jag önskar och jag vill slippa använda en sådan här: http://www.youtube.com/watch?v=mWIafpPjNw4

Att den går ner i fickan är sant MEN det jag märkt att det inte går att böja sig ner eller röra benen fr mycket med en stor telefon, detta till o med med en iphone 4S.

Inte samma flyt håller jag absolut med om, när jag testade var S3 ett par månader gammal och som Iphone användare mådde man nästa illa.

Detta kanske har ändrats men man läser ju en hel del om personer som klagar på att det är just lagg.

Jag vet inte om jag håller med dig om att Android är utvecklarnas favoriter. Apples ekosystem genererar i snitt 4 x mer pengar till utvecklare samtidigt som Android är fragmenterat bortom en övergriplig nivå.

Själv tycker jag det mest intressant nu är WP8 som borde kunna få en fenomenal kundnöjdhet (men som kanske uteblivit lite) och utvecklas till ett värdigt alternativ till de 2 stora drakarna.

Visst är det så att Apple bygger upp en hype men samtidigt är det så att alla telefoner de får fram säljer de slut på i princip direkt. Därav måste man vänta oftast veckor på deras nya produkt till en början. För mig tog det en månad att få Iphone 4S eftersom jag väntade tills den fanns i Teliabutiken och jag kunde gå in i hämta en utan kö, utan väntetid.

KungC

Ledaren visar vägen.

2013-03-07 12:26

Samsung är ju först med eye stay, med delbar skärm, med att ringa upp kontakten genom att föra den mot örat, Snart scrollning med blicken.
De pumpar ut nya grepp hela tiden. Hur kan man ansöka om patent om det inte är en innovation?

Hade nyligen en wp i 3-4 månader. Det var stelt och inget för mig. Enkelt, Ja. För enkelt och ändå kan man inte lägga egen ringsignal utan att mecka ihjäl sig bla. Kanske bäst för ointresserade?
lagg är väll näst intill borta. Men det beror till stor del hur mycket man kör samtidigt och vilken telefon. Faktiskt börjar de billiga androiderna bli riktigt trevliga. Men de bör ha 4.0 och helst 4.1. De är helt klart prisvärda om man inte tar 2.3.
Utvecklarna gillar mest android, men tjänar mest på ios.
Varför inte ge dig ett nummer när du beställt din telefon. Sen kommer ett sms när du kan hämta den? Köer är så omodernt.
Nu ska jag faktiskt köpa en iphone snart då det var länge sen jag hade en. Men har det verkligen hänt så mycket? Mitt lager består alltid av ett antal telefoner där blade3 är den billigaste och nyaste. Favoriter är Hox och Note. Min stora dotter valde S3 efter en Lumia 800, så den kan jag inte köpa. Och hon är grymt nöjd.

Zaqsen

Ledaren visar vägen.

2013-03-07 12:59

Jag köpte (tyvärr) en iPhone 5 eftersom jag tidigare hade både 3G och 3GS innan jag skaffade mig Android mobiler, men jag måste säga att jag är besviken, visst den är hyffsat snabb men iOS känns väldigt föråldrat nu och kvalitén på telefonen lämnar mycket att önska. Menysystemet som var så hyllat när det kom känns som bäst patetiskt nu och jag måste erkänna att jag saknar en tillbaka knapp och har väldigt svårt för de väldigt små knappar man ska trycka på, tangentbordet är en katastrof och man vill helst stampa sönder skiten. Webbläsaren blir man galen på då den reagerar väldigt dåligt på dubbeltryck. Ibland tar inte hemknappen utan man får trycka 1 gång till. Om du börjar skriva ett mail och vill lägga till t.ex. ett par bilder tror du att det fungerar? nej, då måste du gå in i bilder och välja den/de bilder du vill skicka via t.ex. mail....ZZZZZZZzzzzzzzz

När får IDG filter så att jag kan sortera ut nyheter jag inte är intresserad av

Ledaren visar vägen.

2013-03-07 13:20

Varför använde du inte det inbyggda programmet för ringsignaler i din Lumia 800?

För det är väl sant det du skriver?

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Ledaren visar vägen.

2013-03-07 16:11

Jag har alltid samma melodi till mina kontakter så jag hör vem som ringer direkt. Och att få in dom är katastrofalt jobbigt. Inbyggda? De finns många melodier, javisst. Men få in tex låten Din mamma? hur? Sen får de bara vara ca 30 sekunder. Inte så viktigt, men en begränsning. Och då ska låten klippas osv... Ska jag hålla på så varje gång jag byter telefon som jag gör lite för ofta? Sen tror jag allvarligt att wp är minst lika bra som ios i övrigt. Men de har vissa rätt irriterande moment. Det har alla system förresten, men inget är ju färdigt än.

Zaqsen

Ledaren visar vägen.

2013-03-07 21:24

"Inbyggda? De finns många melodier, javisst. Men få in tex låten Din mamma? hur?"

Du använder "Skapa Ringsignal" i din Nokia Lumia 800.

"Sen får de bara vara ca 30 sekunder."

Ja, en telefon bör ju inte ska ringa längre än det går fram signaler?

"Och då ska låten klippas osv... "

Nej, det ska den inte... Du använder dig av appen som kommer med telefonen och väljer låt bara.

"Ska jag hålla på så varje gång jag byter telefon som jag gör lite för ofta?"

Att starta en app? Antagligen startar du en app varje gång du köper din telefon... Du verkar inte ha använt en Lumia 800 nångång?

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Ledaren visar vägen.

2013-03-08 07:19

Ser du hur många steg du pratar om? Och ändå nämner du inte att den skulle in i zune först och få rätt format. Samma med filmer, de gick lägga in, men det tog tiiid att konvertera och få in.
Jag har fortfarande min trophy kvar,
Fördelen med wp var smidig för enkla uppgifter och tydlig info på startskärmen. Men inget vidare på svårare uppgifter. I android tar du in material på massor av sätt. Enklast är att ansluta den som hårddisk, putta in låten. Antingen går du via kontakten eller låtlistan håller på låten och ansluter den till personen, klart.5 min mot 30 min. Film 2-3 min mot 40 min. Du borde veta skillnaden och räkna hela förloppet, gillar du wp för dess fördelar, så bra.

Zaqsen

Ledaren visar vägen.

2013-03-08 13:20

Min musik synkar automatiskt. Sen in i appen och välj låt. Då får jag även den del av låten jag vill ha som ringsignal. Hur gör du för att få 2:45 till 3:15 av din låt?

Du kan ju ansluta en WP som hårddisk också vettu. Men som sagt... All min musik synkas automatiskt, så jag behöver inte hålla på och böka med kablar och strunt.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Ledaren visar vägen.

2013-03-08 14:23

låtar i android behöver inte redigeras alls. De spelas till du svarar helt enkelt. Förhoppningsvis så i jolla och firefox med, som blir nästa riktiga test.
Alla system kan synka allt om man vill. Men inget går snabbare än kabel eller sd när man trycker in ett antal gig direkt när telefonen är ny. (tar du in det via synk måste ändå kabel sitta i för att inte batteriet ska ta slut.
Och fortfarande tar inte wp alla format utan massa bök.
Det är det som är skillnaden, Vill man något utanför apparna så är det bökigt i wp (och ios)medan android har riktiga filhanterare och allt sånt.
Med min användning är android klart smidigast idag. utan tvekan.

Zaqsen

Ledaren visar vägen.

2013-03-08 18:59

"De spelas till du svarar helt enkelt."

Standardinställningen i svenska mobilnät är 30 sekunder tills telefonsvararen går igång.

"Alla system kan synka allt om man vill. Men inget går snabbare än kabel eller sd när man trycker in ett antal gig direkt när telefonen är ny."

Vad omständigt. Mina telefoner synkar sig själv så fort jag kommer hem eller till ett wifi-nät jag har lösenordet.

"Och fortfarande tar inte wp alla format utan massa bök."

Bök? Det är ju automatiskt.

"Det är det som är skillnaden, Vill man något utanför apparna så är det bökigt i wp (och ios)medan android har riktiga filhanterare och allt sånt."

Vad ska du filhantera på telefonen?

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Ledaren visar vägen.

2013-03-10 12:11

Har du missat att man kan stänga av brevlådan? Då ringer det lääänge...

Men problemet är varför bli tvungen att ändra på låten?

WP spelar inte upp filer som den inte klarar. krångligt. okänd fil.

Filhanterare. Allt som jag vill ha i mina mappar. Ordning kallas det. Bara kopiera eller flytta osv. grym funktion. Sen kan du kopiera en hel mapp till skydrive tex istället för en och en, Ja just det, man måste in och ändra i inställningarna så for man vill ändra i wp om man vill ha automatiskt.
Min skydrive skulle vara överfull om jag la allt där. Sen måste du radera på två ställen. Krångligt,

Wp är helt enkelt bökigt för den lite mer krävande användaren.
Det skriver snart varenda journalist under på.Har de vunnit en enda test än? S3 4g brukar som regel vinna av någon anledning...

Zaqsen

Ledaren visar vägen.

2013-03-10 19:11

"Har du missat att man kan stänga av brevlådan? Då ringer det lääänge..."

Varför skulle man vilja det?

"Men problemet är varför bli tvungen att ändra på låten?"

För att du kanske inte vill ha de första 30 sekunderna av en låt som ringsignal? Oftast är det mitt i låten den är bra.

"WP spelar inte upp filer som den inte klarar. krångligt. okänd fil."

Nej precis, och känner den inte igen filen så gör den automatiskt om filen innan filen hamnar på telefonen. Du behöver inte göra det manuellt.

"Filhanterare. Allt som jag vill ha i mina mappar. Ordning kallas det. Bara kopiera eller flytta osv. grym funktion."

Så du sitter manuellt och flyttar filer på telefonen... Vad fruktansvärt krångligt, besvärligt och omständigt. Tacka vet jag system som klarar av det utan handpåläggningar.

"Sen kan du kopiera en hel mapp till skydrive tex istället för en och en."

Ja, det kan du göra idag också utan att behöva göra en massa manuella grejer.

" eller flytta osv. grym funktion. Sen kan du kopiera en hel mapp till skydrive tex istället för en och en, Ja just det, man måste in och ändra i inställningarna så for man vill ändra i wp om man vill ha automatiskt."

Nej, standardinställningen är att allt ska ske automatiskt.

"Min skydrive skulle vara överfull om jag la allt där. Sen måste du radera på två ställen. Krångligt."

Varför skulle du behöva radera på två ställen? Du raderar filen från Skydrive och den är borta på både datorn och på mobilen och tar ingen plats nånstans. Du måste dock radera filer både på telefonen och på datorn idag.

"Wp är helt enkelt bökigt för den lite mer krävande användaren."

Uppenbarligen så förstår du inte hur WP fungerar men vill gärna försöka få folk att tro att det är krångligt.

"Det skriver snart varenda journalist under på.Har de vunnit en enda test än? S3 4g brukar som regel vinna av någon anledning..."

Förutom kameratester, hållbarhetstester, stabilitetstester?

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Ledaren visar vägen.

2013-03-10 23:58

Nu vill aldrig fatta någonting!
Du vänder allt och åter allt.
Kan du inte fatta att det är svårare att se tex en iso fil i en wp? För den klarar inte av det!

Varenda gång wp inte klarar något hittar du på massa om hur det funkar i skydrive och det är inte det frågan är! Jag var i vildmarksstuga 2v sen. 0 täckning. 3km från granne...

Nokia 920 har bättre kamera än S3, Var glad och nöjd. Hoppas det var därför du skaffa den om det nu är den du har.

Wp ÄR enkel, MEN inte om man ska göra lite överkurser. Då suger den.
Wp är grym för de som bara läser lite mejl och surfar lite. Kanske lite angry birds och så. Men inte om man ska öppna dokument i konstiga format eller ovanliga rip filer osv.
Nej, WP var inget system jag gillade, Inte min dotter heller. Sen får du säga vad du vill.
Note är nog min bästa telefon hittills. och jag gillade wp skarpt i början. Men den känslan dog ut... Jag ville ha mer möjligheter i allt...

Zaqsen

Ledaren visar vägen.

2013-03-11 01:57

Får jag fråga varför du vill mounta en disc i mobilen?

Ja, och du hade kunnat göra EXAKT likadant med en WP som en Android-lur. Plugga in USB och köra.

giddorah - http://www.wpsverige.com - Nu även forum!

Ledaren visar vägen.

2013-03-08 19:06

Det du skriver är ju inga nya tekniker som Samsung uppfunnit bara nya användingsområden.

Man kan alltid ansöka om patent, om de går igenom eller inte är en annan sak.

Man kan ju till o med ansöka om patent på något som någon annan uppfunnit.

Jag håller med, Android blir intressantare men det känns surt att gå över igen när man blivit lämnad i sticket på tidigare på en version som börjar på 2.

KungC

Tappar försprång

2013-03-07 08:24

Vad skall vi i väst hitta på för att behålla försprånget?

Först var det copywright och patent. Vi sade "Ni får inte göra ditt och datt för vi har redan hittat på detta, Hä hä".
Nu när tillväxtländerna har lärt sig detta så utklassar dom skaparna av galenskaparna.
Vad blir nästa steg?
Antagligen en total reformering av copywright och patentlagar. Förhoppningsvis till det bästa för alla, men sannolikt till det bästa för väst.

holistics

Tappar försprång

2013-03-07 09:36

Vi bygger en mur!

:-)

(Antar du menar copyright?)

Vinkelberg

Tappar försprång

2013-03-07 14:50

Alla kan bygga teknikprylar nuförtiden. Asiaterna har snabba och billiga produktionskedjor. Däremot är de sämre på de mjuka värdena. När kinserna och koreanerna lär sig designa bra produkter kan vi i väst bara lägga ner. Men än så länge är de långt efter.

kaffe-koko

Helt knäppt

2013-03-07 09:51

Verkar som att de flesta hänger upp sig på just Samsung, men det är väl ganska naturligt att de pga Apple måste försvara sig ned till minsta molekyl.

Men problemet är inte att Samsung och Apple tar en massa nonens-, design- och metodpatent, problemet är i stället att det måste tas en sån mängd patent. Patent är skadligt för utvecklingen och har varit det ända sedan James Watts och James Picards mångåriga och bittra patentstrid kring nyckelmetoder för att kunna bygga en effektiv ångmaskin. Den patentstriden bokstavligen bromsade den globala utvecklingen med runt 20 år.

Patent tillhör en förlegad tid och måste slopas.

Du GoflorpOSX GordonFlash och 32768 andra gillar detta

Helt knäppt

2013-03-07 14:54

Nej, de behövs. Det måste kunna löna sig att uppfinna smarta saker. Annars skulle samsung mfl. kunna släppa ut exakta kopior innan orginalet ens kom ut, för halva priset.

kaffe-koko

Helt knäppt

2013-03-07 16:40

Men med dem så har vi problemet att folk patenterar saker som redan finns, rena skitsaker och avsiktligt tar patent kring konkurrenternas potentiella framtida produkter. "Gridlock" hjälper inte precis.

Natanael L

Helt knäppt

2013-03-07 17:48

Om ett system fungerar dåligt av oftast inte bästa lösningen att avskaffa det, utan att förbättra det.

kaffe-koko

Helt knäppt

2013-03-08 22:08

Det beror på hur dåligt det fungerar. Ibland är det bättre att vara utan, i alla fall fram tills det att ett fungerande alternativ finns.

Natanael L

Helt knäppt

2013-03-08 23:49

Ja, sydasiaterna skulle bli glada iallafall.

kaffe-koko

Helt knäppt

2013-03-08 00:29

Patent är en sedan tidigare okänd lösning på ett tekniskt problem. Runda hörn är inte en tidigare okänd lösning på ett tekniskt problem.

Du GoflorpOSX GordonFlash och 32768 andra gillar detta

Helt knäppt

2013-03-08 14:29

Runda hörn faller väl under mönsterskydd så du har helt rätt.

kaffe-koko

Och androidanvändare klagar på Apple

2013-03-07 13:10

herregud, Slamsug är ju ett skämt. måste härma...

Kastanjen

Och androidanvändare klagar på Apple

2013-03-07 13:23

Är det Blöjan i ny skepnad?

En ding ding Värd

Och androidanvändare klagar på Apple

2013-03-07 13:41

Kanske var exceptionell ironi...

VidfamneOriginalet

Comments powered by Disqus

Nyheter

- IT24:

Acronis mobiliserar i Sverige


- IT24:

Dustin passade Allra bäst


- IT24:

CSN söker stöd hos Barium


- Computer Sweden:

köp

Xerox säljer sin it-outsourcing

- IT24:

Atea snuvar Dustin på västlig jätteaffär


- IT24:

MSC:s vd lämnar


- IT24:

Phone Family drar i nödbromsen - ska stänga butiker


- Computer Sweden:

Åt vilket håll rullar Volvo IT?

- IT24:

Knowit kastar loss i Norge


- IDG.se:

Notch snuvar Jay Z och Beyoncé


- IT24:

DGC kliver in hos Göta Energi


- IT24:

Evry kör vidare hos Skatteverket


- IT24:

Telia

Konkurrensverket stämmer Telia


- IT24:

förvärv

Zenterio tar in 80 miljoner kronor

- IT24:

affärssystem

Loomis vässar affärsprocesserna med IFS


- IT24:

Istone lägger beslag på Saplication


- IT24:

Affärer

Tieto levererar molntjänster till SBAB


- IT24:

Consid fick napp i förvärvsfisket


- IT24:

Tidsplan satt för Evryaffären


- IT24:

Ny ALM-skalp för Sogeti hos Microsoft

Lönelistan

På nytt jobb

- IT24:

De har bytt jobb


- IT24:

De har bytt jobb vecka 47


- IT24:

Jobb

De har bytt jobb


Aktuella jobb

Utvalda whitepaper

Guiden till outsourcad IT-säkerhet
Gör företagets hela kunskapsbank sökbar
Kontexten bygger kundupplevelsen

Vimmel

Microsoft vill peppa det techa könet

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev
Kontakta oss

Har du något spännande att berätta? Tveka inte att höra av dig till oss!

Postadressen är:
IDG.se, Karlbergsvägen 77, 106 78 Stockholm

Telefon (växel): 08-453 60 00
 

Om IT24