De tidigare Portalarna på Atea blir färre och färre. På måndag är det sista dagen för en av grundarna av det bolag som Atea köpte i juni 2010.

– Det har hänt många saker på Atea, med omorganisationer och annat, så det var dags att göra något nytt, säger Fredrik Pürkner om vad som ligger bakom hans sorti.

Det som har hänt i omorganisationen är att hans roll som nationell affärsområdeschef för klienter har plockats bort. Orsaken är att Atea vill gå tillbaka till sin tidigare modell där det ansvaret ligger hos de regionala konrtoren istället för på nationell nivå.

Ett halvårs pappaledighet har gjort att Fredrik Pürkner har varit borta från Atea av andra anledningar också. Och återkomsten blir alltså kortvarig.

– Det är inga hard feelings, vare sig från min sida eller från Ateas håll, utan man hittar andra värden i livet. Nu får jag möjligheten att hitta på egna, privata projekt. Jag har ingenting klart, men har några pågående diskussioner, säger han om vad som väntar framöver.

– Det har varit en spännande och rolig resa på Atea, men nu är den slut. Nu finns det som sagt massa nya saker att göra, och massa idéer man har att ta tag i nu när man släpps ut på grönbete.

Det är dock en ganska begränsad hage det ska grönbetas i under den närmaste tiden.

– Runt sommaren tror jag att jag kommer att ha hittat något nytt. Jag har ett avtal med Atea om att jag fram till och med augusti inte får jobba hos någon konkurrent. Det gör ju att det blir lite begränsat utrymme när halva marknaden är stängd, konstaterar Fredrik Pürkner.

IT24 har tidigare skrivit om att en av Pürkners medgrundare Mikael Lindqvist lämnade Atea för nya projekt för ett knappt år sedan. Den tredje av Portals grundare, Jonas Sundkvist, är dock kvar på Atea, där han har ansvar för Atea Asset Management.