Det var i början av februari som Dell meddelade att de var överens med en grupp investerare – bestående av riskkapitalbolaget Silver Lake Partners och Michael Dell självt – om ett utköp av pc-jätten från börsen.

Budet är värt 24,4 miljarder dollar.

En av affärens mest kritiska röster och Dells största externa investerare, Southeastern Asset Management anser att priset är för lågt och har börjat fundera på ett motbud. Det skriver Wall Street Journal och hänvisar till insatta källor.

Asset Management ska också ha gjort trevare för att få ingå i den grupp som ska göra utköpet för att kunna behålla sin ägarandel – men avvisats.

I dag äger bolaget 8,4 procent av Dell.

Samtidigt uppger källor till Wall Street Journal att konkurrenten HP har sneglat på vad ett övertagande av Dell skulle innebära. Det ska dock röra sig om lösa planer, och en del av dessa källor uppger att HP inte har några konkreta planer på något bud – dels ska priset vara för högt för HP. Dessutom har vd Meg Whitman sagt att företaget inte kommer att göra några större förvärv den närmaste framtiden – utan att de i stället ska satsa på att bygga upp sin egen kassa.

Dell verkar ha insett att de har en kamp framför sig för att slutföra affären till det föreslagna priset. Gruppen inom styrelsen som förhandlade om affären gick i onsdags ut med ett meddelande där de försvarar affären och upprepade att de hade övervägt flera alternativ för aktieägarna innan de kom överens om att föreslå affären med Michael Dell och riskkapitalbolaget Silver Lake Partners.

”Specialkommittéen har arbetat hårt och fortsätter arbeta hårt för att få fram den bästa lösningen för Dells aktieägare”, uppgavs i uttalandet.