Det finns en "stark logik i en försäljning", säger Barry Zeitoune, analytiker vid Berenberg i London, enligt Bloomberg News.

Hans estimat på hur mycket Tele2 skulle få vid en rysk exit är klart högre än bolagets nettoskuld, som vid utgången av 2012 uppgick till 15,7 miljarder kronor.

Sedan det stod klart att Tele2 blev utan en 4g-licens i Ryssland har det spekulerats kring hur bolaget ska kunna erbjuda datatjänster framöver. Bolaget självt hoppas i ett första läge på att så kallad teknikneutralitet införs i Ryssland, vilket skulle möjliggöra att Tele2 kan erbjuda 4g-tjänster med sin nuvarande licens.

Rykten har bland annat florerat om en affär med Rostelecom, som var en av teleoperatörerna som fick 4g-licens. Rostelecoms näst största ägare Konstantin Malofeev har öppet uttryckt en vilja att köpa Tele2:s ryska verksamhet.

"Tele2 skulle passa Rostelecom perfekt, eftersom deras nät är kompletterande, vilket möjliggör bildandet av en nationell operatör på det snabbaste och billigaste sättet", sade Konstantin Malofeev i december, skriver Bloomberg News.

Nyhetsbyrån Direkt