Affären är värd cirka fem miljoner kronor över tre år och datorerna ses av HP som en snabbt växande nisch när försäljningen av traditionell pc minskar.

– Det här är i stort sett den enda kategori datorer som växer och som växer snabbt. Vi har gjort flera affärer av allt-i-ett-datorer till framför allt universitet, högskolor och landsting, säger Daniel Antonsson, produktchef för stationära företagsdatorer på HP Sverige.

HPs nya All-in-One-modell tog ordentlig fart efter sommaren förra året efter att den nya modellen introducerades.

Enligt analysföretaget IDC spås att allt-i-ett-datorer, där datorn sitter inbyggd i skärmen, kommer att utgöra 16 procent av den totala pc-marknaden 2016 och 28 procent av den totala konsumentmarknaden av stationära datorer, enligt Daniel Antonsson.

Från början vara det tänkt att bara skolsalarna och labbmiljön på Polackbackens campus skulle utrustas med de nya datorerna, men efterhand har också administrationen valt att följa efter.

Datorsalarna på Polackbackens campus rymmer forskningsanläggningar i världsklass inom områdena medicin, farmakologi, naturvetenskap och teknik.

– Vi behövde stationära datorer som kunde användas i labbmiljö med både Microsoft Windows 7 och Linux, säger Henrik Hedlund, it-intendent på Polackbackens campus på Uppsala universitet.

Skälen till att Polackbackens campus fastnade för HP Compaq Elite 8300 Touch All-in-One var dels ergonomiska, att de uppfyllde kravet på minimalt buller.

– Det som var avgörande för oss var att det även tillät oss att bygga om våra datorsalar för att uppfylla personalens och studenternas behov av en modern inlärningsmiljö trots åldern på lokalerna, säger Henrik Hedlund.

Några av universitetets övriga campus som Blåsenhus och Engelska parken planerar också på att satsa på samma produkt, enligt Daniel Antonsson.