Tieto

Tieto vill säkra med startup-miljö

Konsultjätten Tieto fortsätter att tro på startupmiljöer. Nu lanserar bolaget sin tredje tillväxtsatsning, den här gången under namnet Security Services. De två tidigare är Industrial Internet och Customer Experience Management.
Tanken är att det nya bolaget, som beskrivs som en intern startup, ska leverera säkerhet till företag och offentlig sektor. Bolaget kommer att ledas av Markus Melin, som rekryterats från F-Secure, och nu i början kommer man främst jobba mot finans- och försäkringssektorn.

Visma trimmar sina beslutsstödsprodukter

Visma inleder 2016 som man avslutade fjolåret, det vill säga i köpartagen. Den här gången är det bolaget Trimma som köps upp. Bolaget, som är baserat i Umeå och har drygt 30 anställda, levererar produkter och tjänster inom beslutsstöd, analys och budgetering.

– Vi har sedan en tid tillbaka letat efter rätt leverantör inom detta affärsområde. Med Trimma och produkten Insikt får vi en komplett lösning för verksamhetsstyrning och beslutsstöd. Vi har redan idag flera gemensamma kunder, säger Visma Softwares vd Carola Lissel.

Endeavor rivstartar året med kontorsdubbel

Göteborgsbaserade konsultbolaget Endeavor inleder 2016 med att starta verksamhet i både Stockholm och Jönköping. Den nya verksamheten i Stockholm etableras initialt med tre nya medarbetare, och med Robert Brahm som kontorschef. Och sedan 1 januari har man också ett kontor i Jönköping.

– Vi expanderar helt enligt plan och räknar med att inom två år ha drygt 30 medarbetare på våra tre orter, säger vd:n David Axelsson.

Unit4 ska sköta bondebeståndet

Lantmännen, som ägs av Sveriges bönder, har valt Unit4 för hanteringen av sitt fastighetsbestånd. Sedan tidigare har Lantmännen Fastigheter använt U4 Property Management, men i samband med en genomgång valde man att teckna ett nytt kontrakt och ska därmed komplettera det tidigare systemet med U4 Business World, som tidigare hette Agresso.

Friends blev för stort för spelmässa

Spelmässan Comic Con Gamex testade att inta Friends Arena i Solna till fjolårets upplaga. Nu har man dock bestämt sig för att flytta hem igen. Och med hem menar mässans representanter Kistamässan. Dessutom kommer den även att byta namn, till Comic Con Stockholm. Men vissa saker är sig lika. Även i år arrangeras den under höstlovet.

– Lokalen är optimal för ett mässevent som Comic Con Stockholm, och vi känner lokalen utan och innan, säger projektledaren Christian Kullman om flytten

IT-Total lagrar svenska bolag

IT-Total och HP blev vinnarna när Bolagsverkets skulle upphandla ny lagringslösning. Det nya avtalet är på fyra år och är tecknat utifrån det statliga ramavtalet Servrar, lagring samt närliggande produkter och tjänster. Det gemensamma IT-Total- och HP-budet var, enligt Bolagsverket, det som ”bäst uppfyllde tekniska krav och hade bästa totalpris”.

Cisco förgyller Dustin

Dustin har nått finrummet hos nätverksjätten Cisco och kan numera titulera sig Cisco Gold Certified Partner.

– Vi är oerhört glada att nu också Dustin klarar av våra höga krav. De har verkligen bevisat att de nu behärskar både djupet och bredden av vår portfölj till gagn för deras kunder, säger Tomas Cedermark, som är Ciscos partneransvarige för Dustin.

Beslutsstödsjätte beslutar sig för Stockholm

Amerikanska BI-jätten Information Builders meddelar idag att de gör sitt första inhugg i Skandnavien genom att öppna ett kontor i Stockholm. Det nya kontoret är nummer 34 i ordningen för bolaget som, enligt egen utsago, är representerat i 35 länder.

Kontoret kommer att ledas av Peter Walker, som är vice vd för Emea North Operations, och han får lokal hjälp av säljcheferna Ulf Castegren och Anders Geiger samt den internationella marknadschefen Maria Dahlquist Canton.

Spotify köper röstbolag

Svenska musiktjänsten Spotify har gjort två förvärv i veckan, amerikanska Cord Project och irländska Soundwave. Cord Project är baserat i New York och utvecklar röstbaserade meddelandetjänster för mobilen. Soundwave är ett socialt nätverk som byggts upp kring spellistor.

Storklirr i kassan hos Starbreeze

Svenska spelutvecklaren Starbreeze får in rejält med slantar när sydkoreanska Smilegate väljer att investera 344 miljoner kronor i det svenska bolaget, delvis i form av nyemitterade aktier. I investeringen ingår också tioåriga rättigheter att t fram ett nytt spel utifrån Smilegates Crossfire-koncept samt att Starbreeze kommer att kunna distribuera sina egna spel genom Smilegates distributionsplattform för pc, plattor och mobiler.