Här öppnar kedjorna nytt

Siba bryter ny mark med en butik i Östersund, som blir den Göteborgsbaserade kedjans nordligaste äventyr hittills. Den nya butiken i Östersund kommer att vara belägen på området Lillänge.

– Vi har länge haft ögonen på ett läge för en etablering i Östersund och det känns som att vi lyckats träffa rätt, säger Sibas säljchef Urban Solander.

netonnet

Även koncernkompisen Netonnet meddelar att man ska öppna nytt. Den sextonde lagershoppen ska ligga i Uddevalla, en stad som Siba just är i färd med att lämna. Butiken ska byggas intill riksväg 44, vid E6:an, och beräknas slå upp portarna i höst.

Även Elgiganten ska öppna nytt. Deras nästa butiksetablering kommer att ske i höst, i Ängelholm, i handelsområdet Brännborn Center.

– Vi ser en mycket stor potential i Ängelholm. Brännborn Center erbjuder en bra branschmix och starka aktörer som ger ett stabilt kundflöde, konstaterar Elgigantens vd Niclas Eriksson.

Läs också: Atea tårtar konkurrenterna – har 10 miljarder skäl att fira

Addnode köper 5D System

Konsultkoncernen Addnode Group fortsäter göra nischförvärv. Den här gången handlar det om mjukvarubolaget 5D System, som utvecklar fastighetssystem till både offentlig och privat sektor. Bolaget omsatte 21,6 miljoner under senaste räkenskapsåret och hade ett rörelseresultat på 4 miljoner kronor, vilket ger en rörelsemarginal på 19 procent.

5D System kommer att bli en del av Addnode Groups affärsområde Design Management.

– Genom förvärvet stärker vi vår position för system inom verksamhetsområdena fastighetsförvaltning och FM-verksamheter, säger Rolf Kjærnsli, affärsområdeschef för Addnode Group Design Management.

Axis köper trafikanalys

Svenska Axis, som numera har Canon som majoritetsägare, köper Citilog, som jobbar med videoövervakning i realtid för trafik och transport. Förvärvet ska stärka Axis egna verksamhet inom området.

– Vi kan nu erbjuda våra kunder en totallösning som uppfyller trafikmarknadens hårda krav, säger vd Ray Mauritsson om Citilog, som har 30 anställda, och huvudkontor i Paris.

Barex köps upp av EET Europarts

Den svenska streckkodsdistributören Barex köps upp av EET Europarts. Det är det tredje nordiska förvärvet på kort tid efter att EET nyligen köpte norska Barex och Cashpos.

EET Europarts tar över samtliga medarbetare och kommer att etablera ett nytt kontor i Göteborg. Barex vd Johanna Pettersson säger att hon tror att den nya konstellationen kommer att kunna hotta bra synergier på marknaden för POS & Auto ID.

Tronskifte på VMware

VMwares partnerchef Kristine Dahl Steidel tar nu över rollen som Nordenchef. Hon ersätter Louise Öström, som istället klättrar till en roll på Emea-nivå, där hon får ansvar för säkerhets- och nätverksområdet.

– Vi är verkligen glada över att välkomna Kristine till den nya rollen. Under hennes tid på VMware, har hon visat prov på både expertis och erfarenhet i att hjälpa kunder att transformera sina verksamheter med hjälp av mjukvarudefinierade datacenter, hybridmoln och slutanvändarlösningar, säger David Parry-Jones, chef för VMware i norra Europa.

Office 360 tar vd:ns namn

Office 360 bytte namn den 1 februari, och kommer framöver att verka som Ohlandergruppen. Bolaget har varit verksamt i Sverige sedan hösten 2013, och fokus har legat på it, print och telefoni till små och medelstora företag. I maj införlivades också förvärvet Softpower i verksamheten.

Läs också: Sony slaktar Microsoft på spelkonsolmarknaden

– Att byta namn till Ohlandergruppen är ett sätt att ytterligare förstärka att vi vågar stå bakom vår leverans till den grad att jag sätter mitt namn på det vi levererar. Det ligger också i linje med den kundnära och personliga leverans som vi redan från början såg som en konkurrensfördel, säger vd Stefan Ohlander.

Dubbelt landstingsavtal för Evry

Evry har tecknat två landstingsavtal, med Region Kronoberg och Region Örebro. Där ska man med hjälp av produkten CSAM Cytodos digitalisera ordination, beredning och administration av cytostatika. Avtalet med Region Kronoberg är tre plus år, och avtalet med Region Örebro är femårigt med möjlighet till förlängning.

– Det här är givetvis ett område som ställer mycket höga krav på att informationen är samlad, aktuell och tillgänglig. Den här lösningen kan i det avseendet göra skillnad både för vårdens medarbetare och för patienterna, säger Evrys Sverigechef Fredrik Almén.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning