Opcore tar in Ateaprofil

Björn-Erik Karlsson, som länge var parhäst med Ateas, och sedermera Bisnodes vd Lars Pettersson, kliver nu in i en roll som styrelseordförande på Opcore, ett bolag ska sälja molntjänster till små och medelstora företag.

Björn-Erik Karlsson
Björn-Erik Karlsson.

– Efter att ha följt Mathias och Opcore-teamet under en tid är jag djupt imponerad av det arbete som är nedlagt och den unika molntjänst det resulterat i. Med Opcore kommer vi att kunna göra stor skillnad i en tid då kravet på en väl fungerande och kostnadseffektiv it-infrastruktur aldrig varit större, säger Björn-Erik Karlsson om det nya uppdraget.

Läs också: Nya Evry uppskattas inte av alla – tunga chefer hoppar av

Qbranchgrundaren till Enaco

Datacenterbolaget Enaco plockar in tungt folk i styrelsen. Det är dels Qbranchs grundare och före detta koncernchef, Ulf Engerby, som tar plats där. Dessutom har man även fått in Caverions vd Thomas Lundin.

– Vi ser en ökad efterfrågan på säkra och avancerade datacenters, serverrum och andra typer av teknikrum. Nu vill vi ta Enaco till nästa nivå och därför förstärker vi styrelsen, säger Fredrik Mannerheim på Enacos ägare Mind Industrial Group.

Basefarm flyger in militär från Evry

Anna Rehnström ska bossa över Basefarms infrastruktur. Hon kommer närmast från Evry, där hon ansvarade för Nordic Operations. Men hon har även ett förflutet inom Försvarsmakten och Flygvapnet. I sin nya roll ersätter hon Leif Engdahl, som tagit klivet upp som vd.

– Jag valde med hjärtat. Det finns en värme i Basefarm där man verkligen ser varandra och där det finns en bra dialog. Basefarm har sunda värderingar och dessutom ett ständigt fokus på stabiliteten i leveransen och på säkerhetsfrågor. Det var viktigt för mig, säger hon om sitt nya Anna Rehnström.

Byter Axians mot Candidator

Carl-Johan Osvald blir ny regionchef för driftbolaget Candidator i Göteborg, där bolaget precis ska slå upp portarna till et nytt kontor. Han kommer närmast från en roll som västligt outsourcingansvarig på Candidators rival Axians, där han även hade titeln konsultchef.

Läs också: Omstridde PTS-chefen får tungt jobb i internets absoluta topp

– Att vi lyckats knyta till oss Carl-Johan Osvald är ett viktigt steg för Candidators utveckling. Carl-Johans kunnande och energi kommer att vara till stor nytta för oss i vår framtida resa. Det känns nästan overkligt bra och vi kommer nu att satsa ännu mer på Göteborgsregionen, säger vd Johan de Verdier.

Styrelseproffs tar klubban i Orango

Affärssystemkonsulten Orango, som nyligen fick nya ägare i Sobro, får nu också en ny styrelseordförande. Det blir en branschbekant styrelseräv som tar över. Ronny Roos sitter idag i åtta olika styrelser, varav fem som ordförande. Bland dessa bolag finns bland annat Candidator och IP-Solutions.

Siba hämtar b2b-boss från Svegro

Siba vill satsa mer på företagsförsäljning och har anställt Peter Olsson som försäljningschefmot b2b-marknaden. Han kommer närmast från Svegro, där han var kommersiell chef med ansvar för såväl marknads- och försäljningsavdelningarna. Dessförinnan har han varit 15 år på Coca-Cola.

– Vi vet att potentialen på företagssidan är enormt stor. Sibas mångåriga leverantörsnät, breda sortiment och utvecklade affärssystem utgör en fantastisk grund att stå på när vi nu tar oss an detta segment med förnyad kraft, säger Sibas säljchef Urban Solander.

Lexicon tar konsultchef från Elva

Stefan Almqvist blir ny konultchef på Lexicom IT-konsult. Hans uppdrag blir att driva på verksamheten i Stockholm. Han kommer närmast från Elvagruppen där han har varit med och byggt upp deras marknadsstrategi för tjänster kopplade till Javaplattformen och Red Hats produkter.

– Stefans ledarskap är engagerande och han har förmågan att få sina medarbetare att arbeta mot gemensamma och utmanande mål, mycket tack vare sin prestigelösa ledarstil i kombination med en positivism som smittar, säger Lexicons koncernchef Fredrik Jacobsson.