vd microsoft

I november blev det klart att Jonas Persson lämnar rollen som vd på svenska Microsoft. Sedan dess har bolaget letat efter en ersättare, och spekulationerna i vem som ska ta över har pekat i olika riktningar.

Många trodde på en intern rekrytering, men istället har Microsoft hittat sin nya vd på Ericsson.

Joacim Damgard, som börjar sin nya tjänst den 1 juni, kommer närmast från ett uppdrag som chef för Ericssons verksamhet i Storbritannien och Irland, en verksamhet med 5 000 anställda. Innan det har han bland annat varit chef för Ericsson i Thailand samt försäljningschef för Teliasoneras bredbandstjänster i Sverige.

Än så länge ligger han lågt med intervjuer om sitt nya jobb, men framför följande pressmeddelandeprosa till Microsofts nyhetsrum:

– Jag är väldigt glad över att snart få tillträda tjänsten som vd och över att ha fått förtroendet att leda Microsofts svenska verksamhet. Microsofts starka varumärke och breda produktutbud skapar en unik position både i konsumentledet och som partner för svenska företag. Jag ser fram emot att ytterligare stärka Microsofts position på den svenska marknaden ihop med ledningsgruppen.

Det är Microsofts Western Europe-chef Eric Boutouller som ansvarat för rekryteringen av en ny Sverige-vd, och han välkomnar sitt nyförvärv med följande ord:

– Jag är övertygad om att han med sin höga energi, entreprenöriella anda och höga ambitioner är rätt person för jobbet. Han har en gedigen erfarenhet av att jobba med både konsument- och företagskunder, och har dessutom varit partner till oss på både Telia och Ericsson så hans utifrån-in-perspektiv på hur vi arbetar är värdefullt.