Atea

Västra Götalandsregionen, som med sina 47 000 anställda är en av Sveriges största arbetsgivare, har förlängt och förnyat sitt licensavtal med Atea. Det nya avtalet är tecknat på tre år och beräknas omsätta 345 miljoner kronor. Därefter kan avtalet förlängas i ytterligare totalt tre år med samma beräknade omsättning.

Ateas regionchef i Väst, Peter Falk, säger att det är en hel del som är annorlunda med det nya avtalet. Framför allt är leveransen betydligt mer molnanpassad än tidigare. Microsoft är en av de större leverantörerna, som bland annat har med Office 365 och Skype for business i jätteaffären.

– Det här är den största affären vi har gjort med Atea Väst och är mycket glada över att Västra Götalandsregionen väljer oss som strategisk partner som kan bidra till ett effektivt arbetssätt inom bland annat vården, säger han och beskriver den nya licensmodellen så här:

– De köper en modell som anpassas och är förutsägbar, där man inte betalar per användare, utan per användning. Det här är en kund som ligger långt fram, och vi ser att fler och fler tittar på den modellen.

Atea har kopplat ett rejält grepp inne på Västra Götalandsregionen nu, i och med att man sedan tidigare även är leverantör av såväl pc som servrar och lagring. Och det nya avtalet kommer att få konsekvenser även för Ateas västliga personalstyrka.

– Vi kommer att behöva anställa. Framför allt krävs det mycket kompetens inom säkerhet. Vi anställde 60 stycken förra året, och det kommer säkert att bli lika mycket i år, säger Peter Falk, som förklarar framgången med att Atea och kunden känner varandra väl.

– Vi har ett team med 20 man som kan kunden bra, och deras cio Göran Ejbyfeldt är väldigt verksamhetsnära och pratar mycket verksamhetsspråk.

I dagsläget har Atea cirka 260 anställda i Väst, vilket utgörs av kontoren i Göteborg och Halmstad.