Branschrävar tar Elicit till Stockholm

Richard Robertsson
Richard Robertsson.

Göteborgsbaserade konsultbolaget Elicit öppnar nu kontor i Stockholm med hjälp av två branschprofiler. Johan Edevåg, som kommer från DGC, blir vd för verksamheten, och ansvarig för försäljning och affärsutveckling blir Richard Robertsson. Hans senaste uppdrag var regionchef för Epson, men har även ett förflutet som säljchef på Symantec och vd på distributören GNT.
Bolaget finns även representerat i Malmö sedan tidigare. Etableringen i Stockholm sker nu i mars.

Edevåg
Johan Edevåg.

– Vi räknar med en relativt snabb expansion och avser att under året rekrytera ett tiotal medarbetare, framför allt inom systemutveckling. Vi vet att konkurrensen på Stockholmsmarknaden är tuff, men vi tror att vi bland annat kan attrahera duktiga konsulter som fastnat och tröttnat lite på storbolagen och vill ge sig själv möjligheten att påverka sin egen situation, säger Johan Edevåg.

Förre Acando-vd:n kan ta IFS-kubban

Lars Wollung, tidigare vd på Acandio och Intrum Justitia föreslås som ny ordförande för affärssystembolaget IFS. Det framgår av kallelsen till årsstämman.

EQT, som är på väg att ta över bolaget har idag cirka 82,5 procent av aktierna och 86,4 procent av rösterna i bolaget.

Enligt det nya förslaget föreslås att Neil Masom omväljs till styrelsen. Sedan är det flera bekanta namn, som förre Qlik-vd:n Måns Hultman och Microsofts nyligen avgångne vd Jonas Persson. Dessutom föreslås trion Markus Roithmeier, Johannes Reichel och Per Franzén. Den sistnämnde som vice ordförande.

SAP-chef får ny roll

Magnus Khysing
Magnus Khysing.

Magnus Khysing blir ny Nordenchef för Concur, som köptes av SAP under 2014. Han har sedan mitten av 2014 lett SAP:s nordiska beslutsstödsdivision, men kliver nu alltså över för att leda det förvärvade bolagets expansion i Norden.

SAP Concur levererar molnbaserade reserekommendationer, resebokningar och reseräkningar, som är tänkta att integreras i företagens kärnaffärssystem. SAP uppger att man på sikt även kommer att utöka tjänsten med rekommendationer om hur företag på bästa sätt kan sänka sina resekostnader.

Digiplex hämtar byggboss från Facebook

Datacenterbyggaren Digiplex har plockat in Daniel Joyce till rollen som chief construction officer, vilket innebär att han ska ansvara för företagets expansionsprojekt. Han kommer närmast från Facebook, där han ledde byggandet av det stora datacentret i Luleå.

– Daniel har genom sitt arbete i Luleå med sig en viktig erfarenhet som är till stor fördel för oss. Hans kunskap och insikter kommer att vara en viktig ingrediens i den fortsatta utvecklingen av vårt datacenter i Upplands Väsby, säger Digiplex vd Gisle M Eckhoff.

Cybercom byter Finlands-vd

Konsultbolaget Cybercom plockar in en ny vd till Cybercom Finland. Veli-Matti Nurminens uppdrag blir att se till att den finska verksamheten växer igen. Företaget uppger att man siktar på en betydande rekrytering under året.

– För att möta en större efterfrågan måste vi anställa fler medarbetare, vårt mål är att anställa cirka 30 nya medarbetare under 2016, säger den nya vd:n som varit på Cybercom sedan 2014 som chef för Digital Solutions.

– Det har varit några svåra år i Finland på grund av lågkonjunkturen där, som vi har navigerat väl. Vi stärker nu vår verksamhet med en ny ledning och fokus på digitalisering, industriell iot och molntjänster, säger vd och koncernchef Niklas Flyborg.

Cybercom Finland har 200 anställda och kontor i Tammerfors och Helsingfors.

Vd-byte på Nasdaq

Lauri Rosendahl blir ny vd för Nasdaq Nordic och Nasdaq Stockholm. Han har arbetat inom Nasdaq sedan 2009, och lämnar sin nuvarande befattning som vd för Nasdaq Helsingfors och flyttar till Stockholm. Han började sin nya roll den 10 mars 2016, och kommer även fortsättningsvis vara Nasdaqs europeiska chef för handel i aktier och aktiederivat.

Han ersätter Magnus Billing, som lämnar Nasdaq i slutet av mars för att bli vd på Alecta.