affärer

Konsumentverket godkänner Atea

Atea har förlängt sitt åtagande hos Konsumentverket. Det nya avtalet löper under tre år med möjlighet till förlängning i två år, och innefattar ett helhetsansvar för myndighetens it-drift.

I avtalet ingår it-funktionstjänster som service desk, print som tjänst, nätverkstjänster och klienthantering. Sedan årsskiftet finns Konsumentverkets server- och lagringskapacitet i Ateas datacenter i Umeå.

– Vi har sedan flera år levererat it-lösningar inom olika områden till Konsumentverket och med det här avtalet fördjupar vi samarbetet, säger Peter Engman, platschef på Atea i Karlstad.

Mer Sundsvall för Frontit

Försäkringskassan ger Frontit fortsatt förtroende att leverera tjänster inom projektledning och verksamhetsutveckling. Det nya avtalet började gälla den 1 mars och pågår fram till och med 31 mars 2020. Det uppslattade värdet av avtalet är cirka 40 miljoner kronor.

Frontit etablerade sig i Sundsvall för fyra år sedan och har idag ramavtal med CSN, Bolagsverket, Statens tjänstepensionsverk samt Landstinget Västernorrland. Det gör att bolaget nu siktar på att anställa ytterligare konsulter.

– Försäkringskassan är en viktig kund för oss och med detta fleråriga och långsiktiga ramavtal kan vi fortsätta bygga vår relation och dessutom fortsätta vår tillväxtresa i regionen, säger Jonas Grundberg, som basar över Frontits verksamhet i Sundsvallsregionen.

Tieto kör Volvo till molnet…

Tieto och Volvo Car Retail Solutions tar nya tag tillsammans. Det nya avtalet, som omfattar de nordiska länderna, gäller molntjänster via Tieto Cloud Server och har ett beräknat värde runt 34 miljoner kronor under de kommande tre åren.

– Den nya molnlösningen överensstämmer väl med våra krav. Flexibel och kostnadseffektiv it som stöder vår växande bilhandelsverksamhet blir allt viktigare, säger Annika Mohammadi-Kho’i, cio på Volvo Car Retail Solutions.

… och går ner i gruvan

Tieto ska även hjälpa metallföretaget Boliden med en tjänstelösning som ska standardisera företagets digitala arbetsplatsprocesser globalt. Konceptet, som går undre namnet One Boliden Workplace ska användas hos Bolidens samtliga affärsenheter. Plattformen ska baseras på Tieto Energized Workplace.

– Genom att implementera One Boliden Workplace förväntar vi oss att kunna förbättra slutanvändarens upplevelse och flexibilitet, samt att reducera kostnader genom att använda en gemensam företagsstandard i alla våra verksamheter, säger Bolidens cio Göran Kördel.

Digital energi för Evry

Mälarenergi har anlitat konsultbolaget Evry för att hantera faktura och sms-tjänster. Det nytecknade avtalet är tvåårigt med möjlighet till förlängning i upp till ytterligare fyra år. Initialt är ordervärdet cirka 9 miljoner kronor.

– Utvecklingen går tveklöst mot att modern informationslogistik blir en allt viktigare del i arbetet med kundkommunikation. Rätt utfört kan stora pappersflöden i dag omvandlas till digitala flöden som både erbjuder kunderna mer relevant information och sparar såväl miljö som pengar, säger Niklas Törnqvist, som har titeln SVP på Evry Informationslogistik.

Coop gör ny femårsplan med Accenture

Coop har förlängt sitt applikationsförvaltningsavtal med konsultjätten Accenture med ytterligare fem år. Accentures roll blir att förvalta it-tjänsterna inom Coops viktigaste affärsområden som varuflöden, försäljning, ekonomi, datalager och hr.  

– Accentures långa erfarenhet inom detaljhandel i kombination med deras kompetens inom digitalt gör dem till en naturlig samarbetspartner i arbetet med att förbättra vår tjänsteportfölj, säger Stefan Hasselgren, cio på Coop.

Cisco prisar svensk partnerduo

Cygate och Atea har båda prisats av nätverksjätten Cisco.
Cygate fick priset som bäst på nät i norra Europa, en utmärkelse som delades ut under Cisco Partner Summit som nyss ägde rum i San Diego.

– På Cygate är vi stolta över att under året ha kunnat öka försäljningen av trådlösa nätverk med närmare 50 procent genom ett starkt säljarbete, bland annat till idrottsarenor. Nät är Cygates kärna, säger Cygates vd Patrik Olsson.

Även Cygates rival Atea kunde lämna San Diego ett pris rikare. Deras utnämning gällde Cloud Builder Partner of the Year.

– Vi är stolta och glada över utmärkelsen inom ett otroligt viktigt område. Det här är ett resultat av ett bra samarbete med Ateas lokalkontor och Cisco, säger Anders Myrbäck, regionchef Atea.

Coresec säkrar dubbel glädje

Svenska säkerhetsaktören Coresec har utsetts till årets partner inom Emea av säkerhetsleverantören Algosec. Coresecs vd Johan Andersson gläds över att få ett nytt tillverkarpris.

– Den här utmärkelsen ger oss energi till vår vision att bli nummer ett i Europa inom cybersäkerhet och nätverk, säger han.

Det svenska bolaget har även uppnått diamantstatus i Palo Altos danska partnerprogram. I Sverige är man sedan tidigare platinumpartner till säkerhetsleverantören.

Roxtec flyttar till City Network

Roxtec har valt att lägga sin it-drift i Blekingebolaget City Networks moln. Migreringen ska ske i fyra faser och inleds med att City Network tar över delar av driften av it-infrastrukturen. Målet är dock att hela it-infrastrukturen ska hanteras med iaas-tjänsten City Cloud.

– Vår kärnverksamhet är att utveckla och sälja tätningslösningar, och även it-avdelningen måste fokusera på att tillföra affärsvärde. Därför fattade vi det strategiska beslutet att lägga ut driften av it-infrastrukturen, säger Roxtecs cio Johan Jartelius.

Acando tror på västlig innovation

Konsultbolaget Acando drar igång ett samarbete med Göteborgs Universitet, och GU Ventures. Den gemensamma ambitionen beskrivs som att man tillsammans vill "utveckla Göteborgs näringsliv".

– Regionens universitet och högskolor är en viktig drivbänk för talang, idéer och moderna synsätt. Den forskning som bedrivs där eller i nära anslutning är absolut nödvändig för regionens framgång och ett område Acando gärna stöttar, säger Acandochefen John Karnblad.

GU Ventures vd Klementina Österberg säger så här om det nya samarbetet:

– Vår verksamhet syftar till att omsätta idéer till nya produkter eller metoder, som kan bli kommersiella framgångar. I det arbetet tar vi mer än gärna in duktig och välrenommerad expertis, som Acando.