Piratpartiet, Episerver och Spotify fick i år ta emot Computer Swedens och Affärsvärldens prestigefyllda utmärkelse Guldmusen. Det skedde under överinseende av ett drygt hundratal gäster, nominerade och pristagare, på Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, i Stockholm.

Prisutdelningen skedde i IVAs bankettsal som avslutning på ett seminarium, där IVAs projekt Scorecard presenterades. Därefter följde mingel och prisutdelning.

Priserna delades ut av Computer Swedens chefredaktör Johan Hallsenius, Affärsvärldens chefredaktör Jon Åsberg, och IT & Telekomföretagens förbundsdirektör Anne-Marie Fransson.

Att Piratpartiets partiledare Rick Falkvinge skulle få Guldmusen som Årets it-person, var både lite överraskande och självklart. Konkurrensen var dock större när det kom till kategorierna Årets it-entreprenör och Årets it-företag. Mikael Runhem, grundare av Episerver, tog hem priset i den förstnämnda kategorin, medan musiktjänsten Spotify segrade i den senare.

Guldmusen har sedan priset instiftades 1996 varje år delats ut med syfte att stimulera svensk produktutveckling och uppmärksamma individer och företag som för It-Sverige framåt.