Är det här ett effektivt sätt att annonsera på?
– Jag brukar alltid skriva annonserna så. Vi vill inte ha standardmässiga annonser. Vi har inte en standarmässig arbetsplats och vill inte ha standardmässiga människor. Det är ett försök att vara ärlig. En galen despot söker helt enkelt nördar till gruvan. Det brukar stå lyhörd och blablabla, men vem fan vill ha det? Vi är ute efter en kodknackande nörd och behöver ingen samarbetsvillighet och lyhördhet. Kommer det någon som är lite socialt inkompatibel så gör det inget. Sådana människor har som alla andra människor baksidor och de klarar vi av att hantera här.

Hur har responsen varit?
– Det haglar in kommentarer om hur den är skriven, både sura och positiva. Jag fick bland annat ett surt mejl från HR och de var inte helt nöjda.

Vad svarade du på det?
– Vänder jag mig till HR-avdelningen så skriver de en annons som ser ut som hundratals andra annonser och då hade vi inte fått samma respons.

Så det är ett sätt att sticka ut?
– Det hoppas jag att det gör. Men det är inte första gången vi skriver en sådan här annons. Vi gjorde det i september-oktober. Då var det samma reaktion. Den var ute och dansade runt och så hörde nördarna av sig.

Och då hittade ni rätt?
– Det blev ett bra resultat. Absolut, men annonsen i sig garanterar inte rätt person.

Det finns inte en risk att ni framstår som oseriösa?
– Jag har ingen möjlighet att bedöma eller kontrollera hur folk uppfattar saker. Jag kan skriva vad som helst och en del kommer att tycka det är bra, en del inte. Den som uppfattar den som oseriös skulle sannolikt ha svårt att jobba hos oss i alla fall.

Fakta

Vår despot till IT-chef söker fler nördar till gruvan. I gruvan gäller tvära kast och beslut, mycket lite är detsamma från dag till dag och vi uppmanas ständigt till att "jobba fortare".
Vi arbetar primärt med C# under ASP.NET och MSSQL i ett trelagersystem (två enligt chefens önsketänkande), eller ja, när vi inte skriver fulhack eller chefen sätter upp obskyra snurror skrivna i Delphi. Ingen har någon egentlig koll på den myriad triggers som är kopplade till våra 168 tabeller. Det kan ofta bli ganska spännande att flytta över sina applikationer till den skarpa miljön (som även dubblar som testmiljö).

Långa dagar, lite privatliv, mycket stress; men i gengäld så har vi Stockholms vackraste medarbetare. De undviker dock oss nördar i gruvan bäst de kan (men vi blir både vackra och belevade även i deras ögon en bit in på fredagsölen).

Vi är fyra killar och en tjej här i gruvan, alla (utom tjejen) är nördar ut i fingerspetsarna - så det är bra om du är mer intresserad av DotA, EVE, AJAX och NetFx3 än vad du är av hur det går för MFF Redhawks i handbollen. Motorsportintresse premieras dock.

Långa promenader i skogen blir det inte tal om, här är det Burger King och onsdagskörning som gäller.

Det är inte för alla, men kanske för dig?

Maila - ring INTE!

(PAK CHOOIE UNF)