De anställda vid Lindorff fick nyligen ett e-mail där de informerades om att spenderas för mycket arbetstid framför Facebook.com kan de söka sig till ett annat jobb. Adresseavisen skriver att kommunikationschefen hoppas att företaget aldrig ska behöva gå så långt, men de vill ändå vara tydliga med företagets policy.

Även telekomföretaget Siemens IT-avdelning låser Facebook för de anställda som upptäcks ha spenderat mycket tid framför sajten.

Hösten 2004 och våren 2005 ansågs bloggar ansluta sig till nyhetssajter, aktiesajter och bostadssajter som den nya tidstjuven.. IBM förbjöd sina anställda att blogga. Förbudet skulle stävja att arbetstid rann iväg, men ledningen ville även se till så att inga företagshemligheter spreds. Efter protester hävdes förbudet. På Google sparkades en anställd vid Blogger.com efter att ha privatbloggat för mycket på arbetstid.

En undersökning från förra året visade att genomsnittsamerikanen "slöade", på nätet eller med kollegor, i mer än två timmar om dagen. Det beräknas kosta amerikanska företag över 6 biljoner kronor om året.