1. När den amerikanska hemelektronikkedjan radioshacks chef Julian Day skulle säga upp delar av personalen var det ord och inga visor som gällde. Hans mejl löd som följande: "Reduktion av arbetsstyrkan pågår för närvarande. Tyvärr är din tjänst en av dem som eliminerats". Föga förvånande fick han snabbt rykte om sig att vara elak.

2. En polis i Valdemarsvik ville göra reklam för sin arbetsplats genom att skicka ut ett massmejl till samtliga poliser i Sverige. Filen var tyvärr så pass stor att polisdatorer lamslogs i hela landet.

3. I höstas råkade en av Sony Ericssons anställda skicka ut bolagsrapporten en dag för tidigt till en journalist. Akties sköt i höjden och gjorde Ericssons vd Carl-Henric Svanberg 20 miljoner kronor rikare.

4. Richard Phillips, anställd på advokatfirman Baker & McKenzie i London, kollega spillde ketchup på hans byxor. Som svar krävde han henne på 50 kronor i kemtvättskostnad mejlledes – vilket spreds som en löpeld i brittisk press.

5. En av idrottsorganisationen Korpens anställda fick sparken i höstas efter att ha skickat massmejl med personangrepp på kollegor från sin jobbdator.

6. Steven Heyer, chef för hotelljätten Starwood Hotels, fick lämna sin tjänst på grund av flirtiga mejl till en yngre, kvinnlig kollega, som läckt ut.

7. En anställd hos Deusche Bank avslöjade information kring ett hemligt uppdrag från kunden Hertz. Mejlet kom att kosta banken 70 miljoner kronor.

8. "Det här är en bra dag att begrava dåliga nyheter" – så formulerade sig Jo Moore, pr-kvinna i Labour-regeringen i ett internmejl efter terrordåden i USA den 11 september 2001. Hon fick givetvis sparken.

9. HP:s toppchef Patricia Dunn skickade ut spionmejl för att komma på eventuella illojala styrelseledamöter – och blev av med sin tjänst.

Källa: Dina Pengar