Under brutna räkenskapsåret 2005-2006 omsatte Pingdom AB blott 7000 kronor. Men för något halvår sedan satte Pingdoms försäljningen igång på riktigt. Driftsinformationsföretaget tar betalt för övervakning och information av en eller flera sajter. När en sajt går ned kan ägaren blixtsnabbt få reda på det över t ex SMS.

Bolaget startades av Sam Nurmi som 2005 sålde sin tidigare skapelse, webbhotellet Loopia. Tekniken som Pingdom bygger på är utvecklad av bolaget själva.

Allt fler amerikanska och internationella tidningar och sajter har börjat referera till svenska Pingdom. I en pressrelease från i maj berättade Pingdom att Yahoo!, till skillnad från bl a AOL.com och Google.com, hade näst intill oavbruten uppetid. Det har hjälpt till att marknadsföra det svenska bolaget.

Det senaste från Pingdom är Pingdom Tools, en serie program för webbmasters som bl a hjälper till att mäta hur lång tid laddning av en webbsida tar.

Går allt väl kan Pingdom bli en internationell källa för upp- och nedtid på samma sätt som Amazon.com's Alexa. En tjänst det ofta refereras till när det gäller besökarantal.