Efter flera år som vd på Komplett i Sverige och Norge har Ole Sauar fått ett nytt jobb.
   – Mitt ansvar är att sammanföra och försöka få Inwarehouse och Komplett att bli ännu bättre än i dag. Niclas Heurlin fortsätter som vd på Inwarehouse medan Mikael Brekh tar över som vd på Komplett i Sverige. Nu i starten är det många smågrejer som ska ändras, saker som ger stor effekt och gör att vi kan jobba bättre tillsammans. Som att vi har samma revisor, att vi avvecklar den gamla styrelsen och att vi samarbetar mot leverantörerna för att få bättre villkor, berättar han.
Vad vill ni helst bevara från de olika bolagen?
   – Inwarehouse har ett starkt ben inom b2b och har lyckats väldigt bra på ljud och bild, och Komplett är starkt inom datasegmentet mot privatpersoner. Alla de tre bitarna ska vi ta vidare.
   Att leda och omstrukturera en verksamhet är inget nytt för 28-åringen från Arendal i Norge. Redan under gymnasiet startade Ole Sauar sitt första företag, Viking Computer.
    – I en småstad blir det oftast två grupper, de som vill stanna kvar och jobba och de som åker iväg för att plugga. Jag kände inte för att plugga, och då var den enda möjligheten att starta ett företag. Vi sålde datorutrustning på postorder och öppnade en av de första webbutikerna i Norge 1997. 1999 slogs den ihop med Komplett.
   På den tiden hade Komplett tre affärsområden och var som en it-bransch i miniatyr. Det ena var försäljning till återförsäljare via norek.no, det andra var komplett.no med distanshandel till slutanvändare och det tredje var de 12 till 13 databutiker som fanns i norska småstäder.
   – När vi slog ihop verksamheterna delade vi ansvaret, och jag fick ansvar för att omstrukturera butikerna under två år. Vi lade ner butikerna i småstäderna och öppnade två butiker i Oslo, en i Trondheim och en i Bergen.
    Därefter fattades ett strategibeslut – att Kompletts framtid låg i e-handel till slutanvändare. Det var också då företagets vision togs fram, att bli en ledande e-handelsaktör i Europa.
   – Sverige var ett naturligt första steg. När vi startade i Sverige var allt väldigt nytt och enkelt. Jag satte mig i bilen och började ringa runt. Vi annonserade efter folk i GP och började titta på lokaler. Att jobba med vårt koncept i Sverige var ett generalprov, säger Ole Sauar.
   Privat är bilar en stor passion för Ole Sauar, men också båtar – inte förvånande med tanke på uppväxten i sommar- och båtstaden Arendal. Träning står också högt på den privata agendan, och förra året blev det en svensk klassiker.
   – Vätternrundan var utan tvekan jobbigast. Vansbrosimmet var enklast. Det var i princip bara att åka upp, simma lite och åka hem. Vasaloppet var underbart. Jag åkte med tre svenskar som inte åkt så mycket skidor tidigare, så då fick jag en möjlighet att åka ifrån dem lite grann. Jag hade tänkt att jag skulle springa New York City Marathon i år, men Inwarehouse-affären kom emellan så det får bli ett annat år.