Googles vd Eric Schmidt har inte dementerat att en webbläsare kan vara på väg. Under tidigare intervjuer har han nämnt att "Google skulle enbart ta fram en webbläsare om vi trodde att det fanns riktig användarnytta att göra så."

Sedan Eric Schmidt uttalade sig har det snart gått ett år. Men nyligen visade det sig att Google registrerat domännamnet Gbrowser.com.

Analytikern Stephan Spencer på CNET spekulerar i att Google mycket väl kan vilja äga sin egen webbläsare. Det är något som saknas i Googles applikationsportfölj som annars rymmer det mesta.

Av de stora två är det ingen hemlighet att Google föredrar och marknadsför Mozilla Firefox framför Microsofts Explorer. Sökföretagets tjänster är ofta anpassade för den webbläsaren. Men tidigare i år valde Google även att investera 7 miljoner kronor i den kines-israeliska webbläsaren Maxthon som har 80 miljoner användare.

Anledningen till att Google inte tidigare tagit fram en egen webbläsare sägs ha varit ett sådant projekts omfattning. En webbläsare som Mozilla Firefox kräver stor teknisk kompetens och hundratusentals utvecklingstimmar. Ägarna Mozilla Foundation lyder under "Mozilla manifestet" och motarbetar ett privat ägande "för internets bästa". Därför kan inte Googles miljarder köpa Firefox i första taget.