Svenska tonårssajter är inte lika populära som förr. På ett år har exempevis Lunastorm tappat 20 procent av besökarna. Samma trend gäller för sajter som Playahead.se, Hamsterpaj.net, Jepser.nu och Snyggast.se. Det skriver Dagens Nyheter.

– Ungdomar besöker fler sajter än tidigare. Det finns många internationella aktörer samt nischade sajter och bloggar. Resultatet är att man ägnar mindre tid åt traditionella ungdomssajter, säger Mikko Ollinen, vd på Lunastorm till DN.

Han fortsätter:

– Naturligtvis påverkas vi av stora sajter som Myspace, Youtube och Facebook.

MTGs Playahead har minskat antalet unika besökare per vecka till 300 000 från 400 000 i början av året. Bolagets vd Leif Carlsson förklarar det med säsongsvariationer och att konkurrensen om de unga besökarna har hårdnat.

– Det finns nästan dubbelt så många svenska communities i dag som för ett år sedan. Även utländska aktörer har ökat det senaste året. Myspace var ju väldigt "hajpad" för ett år sedan. I dag pratar man om Facebook, säger han till DN.

Det finns dock ett undantag skriver DN och det är sajten Bilddagboken.se som i år ökat antalet besökare per vecka till 630 000 från 380 000.