Den som läste Dagens Nyheter noga den 7 september noterade i ekonomidelen att Helen Wellton försatts i personlig konkurs. Den drivande kraften bakom beslutet var entreprenören och ex-mannen Claes Wellton.

– Först gick han till kronofogden, där fick han inte loss några pengar eftersom han tidigare satt mig i särskild förvaltning. Då gick han istället till tingsrätten och begärde mig i personlig konkurs, säger Helen Wellton, till Realtid.se.

Claes Wellton vill få ut 3,6 miljoner kronor från en försäljning av en gemensam fastighet. Helen Wellton ansåg att bouppdelningsmannen inte gjort ett bra jobb och vägrade betala 49 000 kronor, enligt Realtid.se.

– Utan min vetskap betalade Claes då min del av räkningen. Han visste att eftersom han själv lyckats få mig under särskild förvaltning, det vill säga spärrat mina möjligheter att få fram 50.000 kronor, så skulle jag inte kunna betala. Han kunde då gå till Tingsrätten och få mig i personlig konkurs, säger Helen Wellton.

Claes Wellton hävdar att han är luspank, trots att han bor i en stor lägenhet på Sveavägen i Stockholm som han själv värderar till 7 miljoner kronor. Helen Welltons advokat Sven Angel hävdar att lägenheten är värd 15 miljoner kronor.

- Jag har använt lägenheten och belånat den, den har varit min möjlighet att leva och dels investera lite pengar i det här bolaget (Wellton Way Media) Lägenheten är så toppbelånad att jag kommer ha en skuld när jag säljer den, säger Claes Wellton enligt Realtid.se.

Enligt Realtid.se har Claes Wellton uppgett för rätten att han har skulder till sina söner på drygt 4 miljoner kronor och ett lån hos Handelsbanken på 5,7 miljoner kronor.

Inte nog med personliga ekonomiska problem. Claes Wellton kan inte uppfylla löftet till aktieägarna i Wellton Way Media Center om en notering på Stockholmsbörsen nästa år.

- Det kommer vi nog att skjuta på. För två dagar sedan gick vi ut med information via email till aktieägarna om att vi kommer komma ut med ny information. Nu visade det sig att vi inte kan gå in på OMX-börsen 2008. Däremot pratade vi med en annan marknadsplats i veckan som är väldigt positiva att ta in oss. Det är inte en högtidlig börs men en marknad där man kan handla med aktier som vilken börs som helst. Det kommer vi förmodligen göra i december, säger han till Realtid.se.

Enligt Bolagsverket uppgick Wellton Way Media Centers omsättning till 2 000 kronor under årets fyra första månader. Förlusten uppgick under samma period till 1,1 miljoner kronor.