Lunarstorm tappar inte bara besökare. Flera nyckelpersoner har lämnat företaget den senaste tiden. Bland dem märks teknikchefen Joakim och tre utvecklare som varit med sedan starten 1999.

– Vi har tappat ett par utvecklare som vi gärna hade haft kvar, säger Lunarstorms vd Mikko Ollinen. Nu får vi rekrytera ny personal och se framåt.

Enligt honom beror inte avhoppen på ett utbrett missnöje utan mer på marknadsklimatet.

– Det är en så otroligt starkt konkurrenssituation på arbetsmarknaden och vi har attraktiv personal som i det här fallet lockats av att flytta från Varberg till Stockholm, säger Ollinen.

Enligt uppgifter till it24 är stämningen långt ifrån topp bland personalen i Varberg. En del går så långt att de kallar situation för kaos.

– Kaos är kanske ett felaktigt ord. Det kanske finns någon som känner så men det klart att det blir oroligt och känns olustigt när duktiga personer som varit med länge lämnar företaget, säger en av de anställda på Lunarstorm som it24 talat med.

Att det skulle vara kaos är något som bestämt dementeras av Ollinen.

– Det där är inget som jag känner till. Vi tappar vår teknikchef som jobbat här i sju år och ersätter honom med en person som varit här lika länge. Det är inget häpnadsväckande utan en ganska naturlig utveckling, säger Ollinen.

Lunarstorm tappar inte bara erfaren personal. Besökarsiffrorna har minskat med 20 procent det senaste året.

– Besökstappet är en naturlig reaktion på en ökad konkurrens. Vi måste stå på tå ännu mer än tidigare och utveckla Lunarstorm oavsett vad som händer, säger Ollinen.

Vilka förändringar kommer vi att få se på Lunarstorm den närmaste tiden?

– Jag vill inte prata i pressen om våra satsningar framåt. Det är utvecklingen av produkten som är viktig och det är inte alla förändringar som är omedelbart synbara.