Trive utvecklar sociala mötesplatser på Internet. Företaget förväntas under året omsätta cirka 18 miljoner kronor och uppvisa en vinst före skatt på cirka 2,5 miljoner kronor. Enligt en i en pressrelease kommer köpeskillingen utgöras av nya aktier i Getupdated samt en del av köpeskillingen utfaller när resultatet för 2007 har fastställts.

- Efter en omfattande utvärdering har Trive valt att slutförhandla med Getupdated. Vi har en stark ambition i att växa i Europa och ser Getupdated som den bästa partnern för att säkerställa fortsatt utveckling av medarbetare, verksamhet och leveransförmåga till våra kunder, säger Jan Tigerström, vd på Trive.

Johan Kadar, vice vd och divisionschef för Getupdated Internet Solutions fyller i:

- I och med förvärvet av Trive får Getupdated tillgång till unik kompetens inom Communities. Vi förväntar oss att utvecklingen för digitala mötesplatser kommer fortsätta utvecklas till kommersiella forum och marknadsföringskanaler såväl på den svenska som internationella marknaden. Förvärvet förväntas därför ge stora synergieffekter i form av banner försäljning, affiliate SEO, hosting mm för övriga affärsområden inom Getupdated koncernen. Vi räknar med att räkna hem förvärvet på 4år.