– Jag tycker att det är väldigt viktigt att satsa på personalen och på utbildning. Jag vill att personalen ska känna sig motiverad, engagerad och kunder ska mötas av professionell service som kan bemöta alla frågor.

Hur ofta har ni utbildningar?
– Vi har satsat på utbildningar under fyra års tid och håller utbildningar två gånger om året. Detta är en metod som fungerar för oss och som vi kommer att fortsätta med. Jag vill verkligen betona att detta är ett träningsläger med avsikt att personalen ska ha en hög produktkännedom.

Vilka kommer att delta?
– Alla 1000 säljare kommer att genomgå utbildningen som kommer att hållas av ett 30-tal olika leverantörer som exempelvis kommer Sony, Samsung och Nikon.

Vad har du för förväntningar på utbildningen?
– Jag har ett motto ”att vi ska vara världsmästare varje dag”, och där är personalen en oerhört viktig del och att de känner sig bekväma att prata om produkterna och kan bemöta kunderna som kommer in och frågar på ett bra sätt. Personalen är väldigt viktig för mig och det är något som vi som företag satsar mycket på. Under dessa dagar kommer leverantörerna att ha möjlighet att under en timmes tid gå igenom vad som är nytt med deras produkter och utbilda personalen när det gäller utvecklingen bland deras produkter.

Vad kostar arrangemanget?
– Inget gentemot de vi får tillbaka.

Vad är viktigt att tänka på när det gäller utvecklingen i hemelektronikbranschen?
– Den tekniska utvecklingen går i raskt takt framåt och det händer dagligen nytt inom området. Det är oerhört viktigt att hela tiden hålla personalen uppdaterad om den senaste tekniska utvecklingen. Servicenivån blir hög när en teknikintresserad person kommer in och personalen kan bemöta kundens frågor på ett bra sätt och även förklara för de kunder som inte är insatta i skillnader. Det handlar om att förenkla för kunden på alla sätt.

Kommer ni att satsa mer på att utveckla er e-handelsbutik?
– Vi har haft expert.se uppe ny i ett år och har redan en omsättning på 100 miljoner kronor.

Hur hög personalomsättning har ni?
- Jag har ingen siffra på det, men vi jobbar för att de ska vara en så låg omsättning som det bara är möjligt. Det kostar att hitta bra personal, lära upp och tid att utbilda.