Jonathan Sulo lämnade Loopia i början av året efter besvikelse med de norska ägarna. I dag återfinns han på konkurrenten Binero.

Enligt Sulo har han länge varit kritisk till Loopias risker att utsättas för ett haveri vid ett eventuellt strömavbrott. På torsdagen besvarades hans farhågor när Loopias webbhotell slogs ut efter just ett strömavbrott.

– Loopia har all sin verksamhet inklusive servrar i Västerås och får sin strömförsörjning från Mälarenergi. Redan för två år sedan påtalade jag för Loopia att det måste göras stora investeringar i dess infrastruktur, säger Jonathan Sulo

Enligt Jonathan Sulo saknar företaget nätredundans i form av dieselgeneratorer, som de flesta webbhotell och serverleverantörer har. Problemet hade kunnat vara lätt åtgärdat av de norska ägarna om namnservrar hade upprättats på annan plats.

Han menar att detta problem har varit känt under två års tid och säger:

– Vi påtalade för de norska ägarna, Active 24 och Mamut att Loopia har en undermårlig infrastruktur och att det genast måste göras investeringar. Det är ett under att det har kunnat fungera så här pass bra, men det var inte oväntat.

Enligt honom var 300 000 webbplatser drabbats av omdirigeringsproblem.