Kontrakten med skivbolagen tar längre tid än väntat, berättade Spotifys Jonathan Forster för IT24 redan i somras. Sedan dess har det varit tyst från det nyskapande musikdistributionsföretaget. Daniel Ek och Martin Lorentzons affärsidé befinner sig fortfarande i betastadium.

Testfreaks.com av Wiral, med Pricerunnergrundaren Kristofer Arwin samt Martin Alexandersson och Magnus Wiberg, släpptes i slutet av november. 20 miljoner togs in och en lång utvecklingsperiod påbörjades. Nu har det blivit dags för produktinformationssajten att bevisa om de har något att sätta emot konkurrerande amerikanska och asiatiska sajter.

Det vart inga miljardbolag av de svenska Digg-klonerna. Några försvann och i ett försök att locka mer trafik slogs två av de största ihop till Pusha.se.

MyScoop.se föll efter första dagen på börsen. Kommer svenskarna haka på idén att sälja mobilkamerabilder och filmer till nyhetsbolag under 2008?

Torget.se lades ned. Ska det gå bättre för snarlika Jello.se? Under 2007 har företaget tappat mer än hälften av sitt värde.

First North-noterade Svensk Internetrekrytering tappade nästan 70 procent av sitt värde under 2007. Rekryteringsbehoven är inte lika akuta som tidigare kvartal och SIR:s vd Fredrich Dahlman har samtidigt fått se hur konkurrensenn hårdnar.

Med en kontroversiell affärsidé var Vishal Nandas Jobbjakt.se på allas läppar ett tag. Har valt att bygga ut sin "lägst lön får jobbet" verksamhet med den mindre kända tjänsteportalen Tjansteguiden.se samt Staffrec.com.

Efter en lång tids utveckling lanserades iQube bolaget Workey.se i regi av vd Lisa Hemph. Nu gäller det för niomannabolaget att tjäna pengar på sin tjänst.

DevTech Sweden AB:s Kanjobba.nu kan inte skryta med några större skaror användare till sin omvända jobbtjänst.

Towork.se, med landets yngste vd, har tappat över en fjärdedel i värde under sin tid på börsen. Under 2008 får vi se om en Staël von Holstein i styrelsen kan göra bolaget till en överlevare.

Mobispine med vd Dusyant Patel såg till att noteras på Aktietorget under året. Det gav ett tillskott på 11 miljoner kronor. Men aktiens värde halverades under hösten för att sedan repa sig i slutet av november. Nu gäller det att tjäna pengar för det mobila surfgränssnittet. Även konkurrenten Squace måste nå ut till användarna och börja tjäna pengar.

Svenska videosajten Videoboom.com får upp en handfull videos per dag. Det är inte mycket jämfört med internationella förebilder.

Lokala omdömessajten Jelpo.com somnade in efter sommaren. Grundarna fokuserade på sitt webbolag istället.

Det var även ett tag sedan vi hörde något nytt från Jonas Nordlanders Moskvabaserade e-handelsprojekt Kontakt East Consumer eCommerce.

Trig.com har med ägarbolaget Adocca Entertainment AB har redan kastat i handuken. Adocca begärdes i konkurs den 28:e november.