Både Svt och TV4 har börjat använda Joost som en kanal för programdistribution. Antalet program och kanaler växer ständigt. Här om dagen kom beskedet att Joost tecknat ett avtal med den amerikanska basketligan NBA om att sända höjdpunkter från olika matcher.

Utvecklingen visar att det finns ett stort intresse för Joost bland annonsörer och produktionsbolag. Joost är även en bra kanal för produktionsbolag som saknar egen distribution. Det säger Joost strategichef Fredrik de Wahl i en intervju med Svenska Dagbladet.

–Det finns otroligt mycket professionellt producerat rörligt innehåll som inte sänds någonstans idag. Det finns saker som fungerar bra i traditionell tv som stora evenemang som folk samlas kring. Varför ska vi konkurrera med det? Jag är mer intresserad av allt det som inte får utrymme i tv, men som är jättebra, säger de Wahl.

Anna Carrfors Bråkenheim är agent för Joost på den nordiska marknaden och hon bekräftar intresset bland annonsörerna. Bland de svenska annonsörerna märks bolag som Arla, Philips, Försvarsmakten, Fritidsresor samt Bredbandsbolaget.
Samtidigt som Joost växer växer även den internationella piratkopieringen Nedladdning av framförallt film svarar för en stor del av den totala Internettrafiken.

–Piratkonkurrensen är den viktigaste nöten att knäcka, och den kommer att pågå länge. Annars beror konkurrensen på vad som är viktigt för användarna. Jag tror att de vill ha en bredd av tjänster och kunna integrera tittandet med andra aktiviteter inom till exempel sociala sajter. Den som vinner är den som är mest kreativ, säger de Wahl till Svenska Dagbladet.