Efter 10 år på banan har Hattrick.org lyckats med det få startup's klarar av. Att behålla och underhålla en större mängd befintliga medlemmar. Fotbollmanagersajten Hattrick har dagligen omkring 50 000 samtidiga inloggade och den senaste veckan har 1 035 048 matcher spelats av Hattricks 933 300 aktiva användare. Sajten finns på 43 språk.
Grundaren och huvudägaren Johan Gustafson berättar för IT24:

- Hattrick är ett gratis fotbollsmanagerspel som har varit igång sedan 1997. Som användare får du starta och driva din egen fotbollsklubb, träna spelare, spela i serier och cuper, och så vidare. Hattrickvärlden är mycket stor med närmare en miljon managers från hela världen. Det finns en urstark community och många sätt att spela spelet. Man behöver inte vara fotbollsnörd för att uppskatta det.

Hattrick drivs som ett eget bolag där Johan Gustafson är en av flera ägare. Spelet utvecklas av bolaget Extralives i Stockholm, som även utvecklar spelet Popomundo.com.

Hattrick håller som bäst på att fira tioårsjubileet med flera nyheter på sajten inför 2008. Johan Gustafson, som även är creative director på bolaget, berättar vidare:

- Hattrick är inne i en förnyelseprocess, vi är ett gammalt spel med en massa av historia som vi måste ta hänsyn till, samtidigt är Hattrick väldigt modernt eftersom mycket av livet på sajten kretsar kring umgänge, användargenererat content, fria diskussioner om allt mellan himmel och jord. Vi vill släppa fram mer av detta samtidigt som vi fortsätter att göra själva spelvärlden bättre och roligare.

Hattrick skapades ursprungligen av Björn Holmér och drivs idag från det egna, Londonbaserade bolaget Hattrick Ltd.