Entreprenörerna har nyss avverkat en av årets största pizzahelger, mellandagarna med nyårsdagen som höjdpunkt.

Under studierna på Linköpings universitet såg ekonomistudenterna Dan R. Castillo, Per-Anders Bjelkstål och Erik Mellström ett behov. Tillsammans växte idén kring företaget.

– Vi startade i slutet av 2005, först som ett hobbyprojekt. Både restauranger och användare gillade tjänsten, vilket sporrade oss att utveckla och expandera till fler städer. Idag beställer tusentals människor pizza via OnlinePizza.se varje månad, säger Dan R. Castillo om Onlinepizza.se.

Hur tjänar ni pengar?
– Vi tjänar pengar genom en avgift av restaurangen för varje Onlinepizza.se- beställning.

Vilken tid på året beställs mest pizza genom Onlinepizza.se? – Helger och dagar med viktiga fotbollsmatcher är alltid efterfrågetoppar. Två datum står dock ut i mängden; Nyårsdagen och första maj: Det där med bakfyllepizzan är inte en myt!

Vet ni vilken svenskarnas favoritpizza över nätet är?
– Kebabpizzan är en favorit, tät följd av klassiker Vesuvio och Calzone. En trend är att glutenfria och fullkornsalternativ börjar komma mer och mer.

Blir det någon communityutveckling? Ett pizzaforum á la nischforumet Alltomkebab.se?
– Onlinepizza.se är i första hand en beställningstjänst och det är viktigt att inte ändra fokus på sajten, vilket är att enkelt och smidigt kunna beställa mat för hemkörning. Men det finns fördelar med ett communitytänk. Vara öppen och aktivera användarna. Detta gör Onlinepizza.se idag genom att kunderna kan betygsätta och kommentera pizzerian i fråga. Pizzerian kan även svara sina kunder.

Under 2008 kommer Onlinepizza.se att ta in fler restauranger och starta upp i fler städer. Kortbetalning blir ett annat tillskott. Onlinepizzakunder utan kontanter ska kunna betala med bankkort.

Sajten Onlinepizza.se drivsgenom bolaget AdApex KB. En av Onlinepizza.se's konkurrenter är Göteborgstäckande Matnet.se. Även danska Just-eat.se planerar inom kort att lansera i Sverige.