Amerikanska Consumer Electronics Association, CEA, förutspår att tillväxten för spelbranschen i USA kommer att mattas betydligt i år jämfört med rekordåret 2007. Då steg försäljningen av spel med 22 procent. För 2008 tror CEA på en ökning med blygsammare 13 procent.

- Det låter lite. Jag tror att vi kommer att öka betydligt mer än så. Playstation3 kommer att sälja bättre i år än förra året och även om Playstation2 är svårare att ge prognoser om verkar den fortsatt stark, säger Jens Alex på Nordisk Film, som har agenturen för Playstation.

På Bergsala ser man inga tecken på avmattning.

- Nej, vi kan fortfarande inte leverera lika mycket maskiner som vi kan sälja. Det är både fantastiskt roligt och fantastisk frustrerande, säger marknadschefen Örjan Johansson.

- Vi har massor av bra spel som kommer under året, och Super Mario Galaxy kommer att fortsätta sälja starkt. Vi hade ett fantastiskt bra 2007 men vi tror att 2008 blir minst lika bra. Vi märker inte att någon efterfrågan skulle minska.

Hur det går med tillgången på Wii och Nintendo DS, som i skuggan av Wii också den säljer mycket starkt, får Bergsala reda på i februari på ett möte med Nintendo Europe.

- Vi fick hålla igen på kampanjer och marknadsföring i november och december för att inte göra köpare besvikna eftersom det helt enkelt inte fanns spelkonsoler i lager. Hur länge det kommer att fortsätta så vet vi inte, det verkar vara samma läge över allt.

På Microsoft räknar man också med stark tillväxt under 2007. Förra årets fördubbling av försäljningen mäktar man kanske inte med för Xbox360, men målen är högt satta.

- Utan att ha alla siffror så kan jag väl säga att vi tror på tillväxt någonstans kring minst 30-40 procent under 2007, säger Öjje Holt.

- Under året kommer vi med våra första riktiga spel inom området social gaming, nu kommer vi kliva in där på allvar. Jag kan inte avslöja detaljer, men det jag sett hittills är imponerande.

Holt, som även sitter i styrelsen för branschorganisationen Dataspelsbranschen, tror att hela branschen kommer att prestera långt bättre än de 13 procent som utmålas i USA.

- Jag fick just siffror från Gamestop i USA. Det spel de sålde absolut mest av innan jul var Rock band. Det kommer inte hit förrän i februari. Det är bara ett exempel på spel som kommer att göra att försäljningen fortsätter att öka 2008, säger han.