Hidden Entertainment är en doldis på den svenska spelmarknaden. Bara tre personer jobbar på bolaget och även om omsättningen ökar varje år slutade förra årets verksamhet med en omsättning på ungefär sex miljoner. Blygsamma siffror i en bransch där de större spelutvecklarna omsätter över 100 miljoner på bara en spelproduktion.

Men så ägnar sig inte heller Hidden åt produktion i första hand. Här ligger all fokus på att skapa nya varumärken. Sedan Tom Olsson och Nils Gulliksson, båda med lång bakgrund i den svenska spelbranschen, tog över 2004 har tre varumärken utvecklats och flera nya är på gång.

Men du har antagligen inte hört talas om deras förstlingsverk, en spelserie som heter Starshine Legacy. Det beror på att det är ett spel för yngre tjejer och att det till största delen distribuerats genom en hästboklubb runt om i världen. Men spelet har sålt i över en miljon exemplar och är översatt till sju språk.

Det är rätt imponerande.

- Våra första spelkoncept har riktat sig mot unga tjejer. Det kommer vi att fortsätta med den närmaste tiden, för det är en eftersatt målgrupp och det är förhållandevis enkelt att vara unik i det segmentet, säger Tom Jonsson.

Förutom Starshine-serien har Hidden gjort Star academy (lite som Fame på pc) och nu senast rollspelet Starstables, vilket bygger på karaktärer ur Starshine. Kring varje spel är ambitionen att även ge ut böcker, serietidningar och animerade tv-serier.

- Även om vi bara är tre som jobbar i bolaget sysselsätter vi ofta upp mot 20 personer i våra projekt. Vi har inga ambitioner att växa stort personalmässigt, men i år räknar vi med att anställa åtminstone tre personer till. Omsättningen blir nog 10-11 miljoner och tillväxten kommer fortsätta efter det också, säger Tom Jonsson.

Förebilden är hur Albert Broccoli drev arbetet kring James Bond.

- Hans bolag Eon productions arbetar fortfarande bara med James Bond-varumärket. Trots att det är en gigantisk industri har det bolaget bara tre personer anställda. Det är ungefär så vi ser på Hidden Entertainment. Vi tänker inte bygga upp en egen produktionsavdelning för spel. Det är bättre att köpa in de tjänsterna, då kan vi hela tiden välja det bolag som passar bäst, säger Nils Gulliksson.

Idag är produktionerna förhållandevis små. Det handlar om pc-spel för datorer med ett antal år på nacken.

- Men i framtiden vill vi absolut kunna göra riktigt stora produktioner med de större utvecklarna. Vi vill kunna lägga produktioner på Avalanche och liknande bolag.

Vinstmarginalerna har varit goda för Hidden. 2005 omsatte man 5,5 miljoner och gjorde en vinst på 1 miljon. 2006 blir inte sämre.

Under 2008 händer flera intressanta saker. Hidden släpper sina första mobilspel baserade på Starshine. Rollspelet Starstable säljs genom bokklubben TL-klubben och de nya konceptet Gloom (spökspel) och Labratz (lite CSI för barn med råttor i huvudrollen) går från idé till färdiga spel.

Det finns också långt framskridna planer på ett onlinespel för tjejer som lite skämtsamt går under arbetsnamnet World of horsecraft.

Så trots sitt namn förblir kanske inte Hidden så välgömda mycke längre till.

- Kanske inte, men vi har inget behov av egen marknadsföring på det sättet. Allt handlar om våra varumärken och att bygga affärer kring dem, säger Tom Jonsson.