Microsofts försök att köpa Internetjätten Yahoo för 44,6 miljarder dollar mottas väl av amerikanska och svenska analytiker.

- Bra för Microsoft. Bra för Yahoos aktieägare.Internetmarknaden är en "vinnaren tar allt marknad" och det kan inte byggas upp. Tiden är för värdefull. Yahoo har en av de bästa positionerna på internet tack vare ett integrerat varumärke med sök, säger Laura Martin, analytiker på Soleil-media Metrics till Reuters.

Gene Munster, analytiker på Piper Jaffrey är lika optimistisk.
- De (Microsoft) var tvungna att göra det eftersom de har försökt allting de kan för att fixa MSN. Yahoo är den mest besökta sajten i världen. Det här är perfekt tid för att köpa det (Yahoo), säger han till Reuters.

- Microsoft vill göra saker som kan bygga upp deras onlineverksamhet dramatiskt. Det här är ännu en sak som tillåter dem att göra det. Det kommer att bli en stor utmaning, säger Brendan Barnicle, analytiker på Pacific Crest Securities.

Tim Small på trading- ock mäklarfirman Execution är inte lika positiv som de andra.

- Personligen ser jag inte hur synergierna mellan Microsoft och Yahoo ska ta något från Google. Det kommer helt klart att hjälpa aktiemarknaden. Marknaden älskar stora affärer.

Vad tycker du om att Microsoft vill köpa Yahoo?
Det är inte längre tillåtet att rösta.