– Vi har en hostingverksamhet som vuxit ordentligt sedan 2007, därför expanderar vi nu i antalet kontor. Dessutom är min erfarenhet av att ha kontor på små orter väldigt bra, säger Peter Larsson och förklarar att orsaken till att det blev just Haparanda var att en anställd flyttat dit.

I dagsläget har Episerver kontor i Stockholm, Haparanda, Danmark, Storbritannien, Norge och snart även i Finland.

– Enligt våra expansionsplaner blir Holland nästa mål och om allt går som det ska öppnar vi upp där innan sommaren. Sedan utvärderar vi ett eller två kontor där vi inte finns ännu.

Hur skulle du summera 2007 för er del?

– Det var det bästa året i företagets historia. Vi växte vår omsättning med 40 procent, med fortsatt bra lönsamhet. Dessutom gick vi från 140 till 220 partners under året.

Hur lyckades ni knyta till er så pass många partners?
– Vi har ett bra erbjudande som lockar till sig den här typen av partners eftersom vi är ett renodlat produktbolag som inte har någon konsultverksamhet.

Hur många har ni rekryterat den senaste tiden?

– Under det senaste ett och ett halvt året har vi gått från 28 till 60 anställda. Det kommer att bli några fler i år, åtminstone 20 till varav hälften i Sverige.

Hur skulle du beskriva konkurrenssituationen?

– Det finns ett oändligt antal konkurrenter och det är en jätte tuff marknad. På nya geografier finns det dessutom nya konkurrenter. Men vi är definitivt den som växer snabbast i branschen.

Vilka målsättningar har du inför 2008?

– Vi ska fortsätta växa under fin lönsamhet samt gå in på några nya marknader. Vi håller på att pricka av målsättningarna redan nu.

När klev du på som vd för Episerver?

– Jag började i augusti förra året.

Hur skulle du beskriva tiden fram till nu?
– Det har varit himla kul. Under det andra halvåret fick vi rejäl fart på försäljningen.

Och hur mycket av det är din förtjänst?

– Ingen. Vi har så himla bra bolag och medarbetare.