Efter två månaders intensiv testperiod av programvara stod det klart att Litium och Abalon tillsammans har fått i uppdrag att bygga moderaternas nya webbplats.

– Det känns väldigt roligt att vi slutligen vann förtroendet. Det har varit en gedigen upphandlingsförfarande med höga kravspecifikationer, säger Mathias Bransmo och han förtydligar att Abalon kommer att leverera CRM-systemet och Litium ska utveckla webbplatsens funktionalitet.

Uppdraget innebär webbplatsen ska byggas i en publik del, där informationen är öppen för alla och en stängd del där moderaternas cirka 60 000 medlemmar bland annat kan komma i kontakt med varandra och ladda ner material.

För Jönköpingsbaserad Litium tillhör avtalet en bland de största avtalen i bolagets historia.

– Vi är väldigt stolta att moderaterna väljer Litium för detta prestigeuppdrag. Vi har utvecklat en rad webbplatser för olika intresseorganisationer under de senaste åren, men moderaternas nya webb blir den största medlems- eller branschwebb vi levererat, säger Mathias Bransmo som inte vill avslöja avtalsvärdet.

Mathias Bransmo säger att det alltid råder en tuff konkurrensens kring den här typen av upphandlingar, men vilka konkurrenter som var med uppges han inte veta.

– På programsidan är oftast Episerver med. Det känns väldigt roligt att vi har lyckats slå ut vår huvudkonkurrent på programsidan på svenska marknaden, säger han.

Hur ser affärsklimatet ut framöver?
– Vi har under andra kvartalet i år tredubblat vår orderstock.

Hur ser rekryteringsbehovet ut?
– Vi har 60 anställda i dagsläget och behöver växa med 20 medarbetare under det här verksamhetsåret.

Slutligen, hur ser du på framtiden?
– Vi har expansion i sikte. Vi har planer på att öppna ett ytterliggare kontor. Och under 2009 kommer vi att titta på möjligheterna att expandera på den västeuropeiska marknaden.